Kup CG: Podgorica preko Sutjeske do finalnog turnira

Podeli:
ABA 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice pobedili su Sutjesku u poslednjem meču četvrtfinala Kupa Crne Gore sa 76:65, pa su zajedno sa ekipama Budućnosti, Mornara i Lovćena, izborili plasman na finalni turnir.

Najefikasniji u sastavu Podgorice, bili su Kovačević sa 15, Čarapić sa 14, Mišković sa 13 poena. Kod Nikšićana, koji su imali velikih problema sa koronavirusom u proteklom periodu, raspoloženi za igru u napadu, bili su Tomašević sa 19, Vujošević sa 11, Zahiragić, Vojinović i Spasojević sa po sedam poena.

Izabranici Nebojše Bogavca su tokom prvog poluvremena imali prednost od desetak poena, ali su Nikšićani uspeli da stignu do egala. Međutim, u nastavku, Podgoričani su imali više snage i energije.

ABA 2/DRagana Stjepanović

Uspeli su da pobegnu na 61:55 uoči poslednje deonice, posle trojki u režiji Kovačevića i Koraća, zatim su uvećali kapital na 68:59 i mirno priveli meč kraju.

Trofej u Kupu Crne Gore brani Budućnost. Uskoro će biti obavljen žreb, posle kojeg će biti poznati parovi polufinala, a na osnovu javnog konkursa, biće izabran i domaćin finalnog turnira.

Komentari

Vaš komentar