Kup CG: Sigurni Sutjeska, Primorje i Podgorica, Teodo ispao

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Odigrana su četiri meča osmine finala Kupa Crne Gore u košarci, a plasman u četvrtfinale su obezbedili Sutjeska, Podgorica, Milenijum i Primorje. Utakmice između Lovćena i SC Derbija, odnosno Jedinstva iz Bijelog Polja i Ibra iz Rožaja su odložene.

Sutjeska je lako izašla na kraj sa ekipom Montenegra iz Nikšića – 99:50. Najefikasniji u sastavu Sutjeske, bili su Bogdan Bojić sa 23, Jovan Vojinović i Ilija Varajić sa po 14, odnosno Miloš Vujović sa 13 i Ognjen Gutović sa 12 poena. Kod Montenegra, bolji od ostalih, bili su Pavle Milić sa devet i Aleksandar Pješčić sa osam poena.

ABA/Dragana Stjepanović

Milenijum je na svom parketu nadigrao Teodo iz Tivta sa 81:65. Pitanje pobednika je rešeno u poslednjem kvartalu, koji je ekipa iz Podgorice dobila sa 28:13. Najefikasniji u sastavu Milenijuma, bili su Luka Žugić sa 23, Aleksandar Bogojević sa 13, Miloš Jovanović sa 11 i Nemanja Gavranić sa 10 poena. Kod Tivćana, bolji od ostalih, bili su Goran Vučićević sa 16 i Zdravko Bošković sa 11 poena.

KK Milenijum

Podgorica je nadigrala Pljevlja sa 94:51. Raspoloženi za igru u napadu, u sastavu Podgoričana, bili su Marko Kovačević 17, Ognjen Čarapić sa 14, Aleksandar Langović sa 13, Zoran Paunović sa 12, Marko Kljajević sa 11 i Janko Bulajić sa 10 poena. Kod ekipe iz Pljevalja, bolji od ostalih, bili su Malik Grant sa 15 i Janko Jelovac sa 11 poena.

ABA 2/Dragana Stjepanović

Primorje iz Herceg Novog je na svom parketu pobedilo Podgoricu 2 sa 100:81. Najefikasniji u sastavu Novljana, bili su Veselin Kovačević sa 22, Eldin Huremović sa 15 i Nikola Đuričić sa 11 poena. Kod drugog tima Podgorice, Dimitrije Mališić je postigao 14, Amar Hot 12, a Čedomir Žižić 10 poena.

Podsećanja radi, u četvrtfinalu, borbe za plasman na finalni turnir počeće ekipe Mornara i Budućnosti, koja brani trofej u Kupu.

Komentari

Vaš komentar