Leteći Nikšićanin i Podgoričanin: Zajedno smo jači

Crna Gora 17. feb 202113:311 komentar
Podeli:
KK Sutjeska/MM Studio Nikšić

Sezona koja je u toku, trebalo je da bude sezone u kojoj će potpunu afirmaciju steći Miloš Vujović i Aleksa Ilić, popularni „leteći Nikšićanin“ i „leteći Podgoričanin“, ali...

Ali, pre početka sezone, momci od kojih se očekivalo da ogromni potencijal koji imaju, pretoče u kvalitet u budu udarne igle Sutjeske iz Nikšića i Budućnosti iz Podgorice, doživeli su teške udarce u vidu kidanja ukrštenih ligamenata kolena.

Svima koji su se bavili sportom, jasno je kako izgleda kada umesto planirane akcije na terenu, ispred sebe dobijete papir na kome piše – obavezna pauza od šest meseci, fizikalna terapija, oporavak, kraj sezone.

Međutim, Miloš Vujović i Aleksa Ilić su baveći se sportom naučili da je život velika borba i da su problemi i prepreke postavljene da bi bile savladane. Igrom slučaja, opravak Alekse Ilića i Miloša Vujovića se odvija paralelno. Obojica su operisana istog dana u Zagrebu, zajedno privode kraju terapije u Podgorici i spremaju se za odlazak u Novi Sad, gde će pod kontrolom doktora Stojanovića početi sa treninzima, jačanjem muskulature, pripremama za narednu sezonu.

„Prošlo je više od tri meseca, prvi udarac smo pregurali i sada je sve mnogo lakše. Nije bilo lako kada smo saznali da ćemo umesto na parketu, kompletnu sezonu provesti u medicinskim ordinacijama, ali viša sila je viša sila. Okrenuli smo se borbi da se što pre vratimo na parket. Za sada sve ide po planu. Prošlo je više od tri meseca, a uskoro krećemo u Novi Sad, gde ćemo početi sa treninzima, laganim trčanjem, a samim tim i pripremama za narednu sezonu. Kako vreme prolazi, a povratak na parket se bliži, sve je mnogo lakše. Naravno kod povreda koji smo doživeli Aleksa i ja, jako je bitno da se ne žuri sa povratkom na teren. Moraćemo da budemo maksimalno spremni, moraćemo da se oslobodimo i psihološkog straha, ali za sada smo na pravom putu“, naglasio je za Sport Klub, Miloš Vujović, potencijalni reprezentativac Crne Gore i uzdanica Sutjeske.

Na reči Miloša Vujovića, nadovezao se Aleksa Ilić, a momke smo zatekli na zajedničkoj terapiji u Podgorici.

„Iskreno, sve je mnogo lakše kada kroz težak period što opravak od povrede prolaziš zajedno sa nekim koga dobro poznaješ i koji deli istu sudbinu kao i ti. Miloš i ja se borimo zajedno, međusobno se podržavamo od prvog dana, pa ćemo zajedno izvojevati pobedu protiv problema koji nas je zadesio. Sada bih trebalo da kažem da ćemo se vratiti jači, tako se uvek kaže. Zaista verujem da će tako i biti“, rekao je Aleksa Ilić.

Na pitanje da li veruju da će Crna Gora u poslednjem FIBA prozoru uspeti da se izbori za mesto na Evropskom prvenstvu, Vujović i Ilić su naglasili da veruju da hoće, a smatraju da Britanije neće uspeti da ostvari dve pobede u Podgorici.

„Bićemo svim srcem uz državni tim. Nije realno da Britanci dobiju oba meča u Podgorici, ali neće ni Crnoj Gori biti lako protiv Francuske i Nemačke. U svakom slučaju, optimisti smo i verujemo da ćemo kao i svi ljubitelji košarke u Crnoj Gori imati razloga da se radujemo po završetku poslednjeg FIBA prozora“, poručili su Miloš Vujović i Aleksa Ilić.

Ljubelji košarke u Crnoj Gori se nadaju da će izabranici Boška Radovića uspeti da izbore plasman na Evropsko prvenstvo, a istovremeno, jedva čekaju da na parketu ponovo vide Miloša Vujovića i Aleksu Ilića.

 

Komentari

Vaš komentar