Milenijum želi epitet iznenađenja u elitnom društvu

Crna Gora 23. sep. 202119:24 > 19:37
Podeli:
KK Milenijum

Košarkaški klub Milenijum iz Podgorice, pod komandom predsednika Borisa Pižurice, sa optimizmom i entuzijazmom očekuje debi u elitnom društvu Crne Gore.

U pitanju je klub, koji je desetak godina radio sa mlađim selekcija, prošle sezone odlučio da registruje seniorsku ekipu, koja je osvojila prvo mesto u B diviziji, te plasman među najbolje klubove u Crnoj Gori.

U želji da u zaista jakoj konkurenciji budu respektibalan protivnik svim rivalima, sa primarnim ciljem da se obezbedi opstanak, a sa željom da se prigrabi epitet prijatnog iznenađenja, Milenijum je tokom leta napravio veoma dobru ekipu.

Na mestu prvog trenera je ostao Balša Petrović, a nosioci igre u sezoni koja sledi, biće starosedeoci Vuković, Jovićević, Raičković, odnosno novajlije Dragojević (Studentski centar), Karamanga (Mornar), Gavrančić (Ibar), Žugić (Studentski centar), Jovanović (Zeta), Anđelić (Zeta), Vukčević (Mađarska)…..

Spisak učesnika u elitnoj diviziji biće poznat posle Direktorijuma KSCG koji je na programu 24. septembra, ali je već sada jasno da će se za dva mesta koja vode u polufinale plej-ofa, a samim tim i u ABA 2 ligu, boriti Sutjeska, Lovćen, Podgorica, Studentski centar, Primorje, Teodo, Ibar, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Danilovgrad i Milenijum.

KK Milenijum

Dve poslednjeplasirane ekiće će se preseliti u niži rang takmičenja, a predsednik Milenijuma, Boris Pižurica veruje da Milenijum neće biti među tim ekipama.

„Desetak godina velikog truda, rada je ostalo iza nas. Sa mnogo entuzijazma smo radili sa mlađim selekcijama, uspeli da se podignemo do nivoa, da možemo da registrujemo ekipu u seniorskoj konkurenciji, a već u debitantskom nastupu, uspeli smo da izborimo plasman u elitno društvo“, naglasio je Boris Pižurica za Sport Klub, pa nastavio:

„Šampionat Crne Gore je prošle sezone biti najjači u istoriji, a u sezoni koja sledi će biti još jači i kvalitetniji. Formirali smo dobro ekipu, imamu sjajnu atmosferu u timu, pozitivna energija i ogromna glad za uspehom će biti naši aduti u duelima sa iskusnijim ekipama. Nikome nećemo priznati da je bolji, dok nas u to ne ubedi na parketu. Primani cilj jeste opstanak, ali san svih nas u klubu je da možemo da prigrabimo epitet najprijatnijeg iznenađenja sezone“.

Nakon Direktorijmu Košarkaškog saveza Crne Gore biće napravljen i raspored za sezonu koja sledi, u kojoj će deset ekipa igrati po dvokružnom sistemu, a prvo kolo je na programu 30. oktobra.

Komentari

Vaš komentar