Milojević i Vuković pokreću „Košarkašku akademiju“

Podeli:
Dejan Milojević
Foto: KK Budućnost Voli

Po satu koji već duže otkucava na sajtu "b-d-academy.com" ostalo je još samo 22 dan, kada će od 1. do 6. jula u Beogradu i zvanično zaživeti ideja Dejana Milojevića i Branislava Vukovića, odnosno kada će početi sa radom prva, od šest smena, nove "Košarkaške akademije". Od čegasu dve u Srbiji, a preostale četiri na Malti.

Spoj znanja koje garantuje prvi asistent Igora Kokoškova u državnom timu Srbije i prvi trener Budućnosti, kao i iskustva iz organizacije čak 232 kampa, seminara i turnira širom Evrope, koje donosi Vuković, za plod će imati po mnogo čemu jedinstven kamp u Evropi. Pre svega po konceptu rada. A koji, kako ističu organizatori, polazi od naglašenog individualnog prilaza svakom igraču.

Uvek sam težio vrhunskim rezultatima, ali nikada nisam zaboravio da je košarka samo igra i da na terenu uvek trebaš da se zabavljaš“ rekao je Milojević, obrazlažući da su mu prenošenje znanja i ljubav prema košarci bili osnovni motivi zbog kojih se odlučio na ovaj korak, pored krcatog rasporeda sa ekipom Budućnosti, ali i kvalifikacionim turnirom za Olimpijske igre, koji je pred vratima.

Pored Milojevića, za stručni rad su zadužena proverene imana, Vlada Vukoičić, Srđan Flajs, Milan Minić, Dragoljub Avramović, Nenad Andrić i Dušan Milojević. U prvoj smeni (od 1. do 6. jula u Beogradu), ostalo je još samo 15 mesta za domaće igrače od 12 do 16 godina. Radiće se na dva terena, sportskog centra Vizura, gde će biti održana i druga, odnosno za ovu godinu poslednja smena u Srbiji, od 15. do 20. avgusta.

Koliki je odjek imala ideja o pokretanju kampa, dovoljno govori i podatak da su sve četiri smene na Malti praktično već popunjene, kao i da je za dve u Srbiji, ostalo veoma malo mesta.

Ono što obećavam svim polaznicima kampa, jeste da će unaprediti svoje veštine, usvojiti nova znanja i pri svemu tome se zabavljati“ istakao je mladi stručnjak.

Organizatori kampa nisu želeli previše da govore o promoterima, ali su zagolicali maštu porukom da se na kampu očekuje dolazak mnogih igrača koji su u svom razvoju prošli kroz ruke Dejana Milojevića, a među njima su Nikola Jokić, Boban Marjanović i mnogi drugi….

Komentari

Vaš komentar