Mornar oborio “studente” iz Podgorice, sledi borba za tron

Crna Gora 7. maj 202220:52 > 21:00
Podeli:
KK Mornar Barsko zlato/MEDIA Pro

Košarkaši Mornara iz Bara, boriće se i za drugi trofej u sezoni koja je u toku. Barani su pobedili SC Derbi sa 81:69, slavili su u prvom meču sa 76:73, pa će posle finala Kupa u kojem su poraženi od Budućnosti, igrati u finalu šampionata Crne Gore.

Najefikasniji u sastavu Mornara, bili su Vladimir Mihailović sa 17, Tejlor Smit sa 16, Marko Jeremić sa 13 i Aleksandar Lazić sa 11 poena. Kod SC Derbija, raspoloženi za igru u napadu, bili su Andrija Slavković sa 15, Flečer Megi sa 13, Erik Nil i Vasilije Baćović sa po 10 poena.

Prvo poluvreme je donelo igru sa mnogo oscilacija na obe strane. SC Derbi je vodio sa 13:6, ali je nekoliko grešaka u napadu rivala, Mornar kaznio serijom trojki i lakih poena za 21:16.

KK Mornar Barsko zlato/MEDIA Pro

Početkom drugog kvartala, SC Derbi je stigao do 33:33, ali je usledila nova serija grešaka, nova kazna u istom stilu kao u prvoj deonici, pa je na semaforu pisalo 37:27 za Barane. Na kraju prvog poluvremena, Mornar je vodio sa 50:39.

Najefikasniji u sastavu Barana, bili su Marko Jeremić sa 10, odnosno Tejlor Smit i Aleksandar Lazić sa po osam poena. Kod SC Derbija, raspoloženi za igru u napadu, bili su Andrija Slavković sa 10, Flečer Megi sa sedam i Erik Nil sa šest poena.

KK Mornar Barsko zlato/MEDIA Pro

U nastavku meča, Podgoričani su tri minuta bili bez poena, a Mornar je pobegao na 55:39. SC Derbi je nastojao da stigne do egala, ali je Mornar sredinom poslednje deonice vodio sa 72:57.

Na osnovu svega viđenog do tog momenta, delovalo je da su Barani na pravom putu da stignu do pobede u polufinalnoj seriji, do plasmana u finale. Tako je i bilo. Popularni “studenti” su pretili, ali nisu uspeli da ugroze Mornar, koji je zasluženo stigao do pobede u polufinalnoj seriji 2-0.

KK Mornar Barsko zlato/MEDIA Pro

Druga polufinalna serije, dueli između Budućnosti i Podgorice će početi, kada izabranici Aleksandra Džikića završe takmičenje u ABA ligi, a tek posle toga sledi finalna serije. Titulu brani Budućnost, koja će u polufinalu morati dba puta da pobedi Podgoricu, a zatim, tri puta Mornar iz Bara.

Komentari

Vaš komentar