Mujović i Jovanović: Preko Švedske i Izraela do EP

Podeli:
KSCG

Košarkašice Crne Gore ulaze u završnu fazu priprema za poslednji FIBA prozor u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koji se od 4. do 6. februara igra u Podgorici.

Izabranice Jelene Škerović odmeriće snage sa selekcijama Švedske i Izraela. Dve pobede garantuju plasman na šampionat Evrope kao jedna od pet najbolje drugoplasiranih selekcija, a u slučaju da protiv Švedske slave sa više od 13 poena, Crna Gora bi osvojila prvo mesto u grupi.

Prvi meč na turniru u Podgorici, reprezentacija Crne Gore igra 4. februara protiv Švedske, dok je duel protiv selekcije Izraela na programu 6. februara.

„Švedsku kao protivnika odlično poznajemo, odigrali smo dobro u prvoj utakmici, ali smo slabije otvorile meč, što je na kraju bilo presudno. Optimista sam, očekujem revanš i pobedu na našem parketu. Što se tiče Izraela, već smo slavile protiv pomenute selekcije u prvom međusobnom duelu, znamo, kako i na koji način da stignemo do cilja, protiv selekcije Izraela. Ono što je bitno u mečevima koji slede je da odigramo maksimalno borbeno i odgovorno od prvog do poslednjeg minuta”, rekla je Božica Mujović i nastavila:

„Sada smo mnogo jači u odnosu na prethodne mečeve, jer će u sastavu tima biti i Jelena Dubljević. Iluzorno je trošiti reči o tome kakav kvalitet i iskustvo dobijamo. Kao i sve devojke u timu, verujem da ćemo ostvariti dve pobede, da ćemo ostvariti cilj, da ćemo obezbediti mesto na Evropskom prvenstvu”.

Na reči Božice Mujović, nadovezala se Milica Jovanović:

„U ovom prozoru smo jači za Jelenu Dubljević i to je veliko olakšanje. Sa mnogo optimizma čekamo utakmice koje slede. Imamo dovoljno vremena da se spremimo, da odigramo odgovorno i dsciplinovano. Dve pobede nas sigurno vode na šampionat Evrope, a to je cilj kojem težimo i koji ćemo verujem i ostvariti. Cenimo i respektujemo Švedsku i Izrael, ali smo kadre da ostvarimo plan i cilj, a to su dve pobede”, rekla je Milica Jovanović.

U slučaju da Crna Gora ostvari cilj, izborila bi šesti put plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Na prethodnom šampionatu Evrope, izabranice Jelene Škerović su stigle do osmine finala u kojem su zaustavljene od Velike Britanije.

Komentari

Vaš komentar