Nebojša Bogavac trener Podgorice

Podeli:
fiba.basketball

Nebojša Bogavac je novi trener Košarkaškog kluba Podgorica. Mladi i talentovani stručnjak, zameniće na klupi Zorana Kašćelana.

Košarkaši Podgorice, ostvarili su mnogo toga u sezoni koja je završena. Afirmisali su dosta mladih igrača, izborili plasman na finalni turnir ABA 2 lige, stigli do polufinala….

Međutim, nisu uspeli da stignu do finalnog turnira Kupa, nisu uspeli da stignu do polufinala plej-ofa, kao ni do plasmana u drugo po rangu regionalno takmičenje, ali to je objektivno bilo i nerealno očekivati, jer se radi o ekipi koja je debitovala u ABA 2 ligi i elitnom društvu crnogorske košarke.

Po završetku sezone, čelnici kluba i Zoran Kašćelan, šef stručnog štaba, dogovorili su se da sporazumno raskinu saradnju. Nije se dugo čekalo na ime novog trenera, a na veliku scenu se vraća Nebojša Bogavac, svojevremeno igrač, koji je važio za momka, kojeg bi svaka ekipa poželela da ima u timu.

Nebojša Bogavac je u proteklih nekoliko godina bio asistent selektoru Francuske u Strazburu, a samostalno je vodio sve mlađe selekcije. Istovremeno, Nebojša Bogavac je kao selektor U18 generacije Crne Gore, prvo izborio plasman u elitno društvo, a godinu dana kasnije i opstanak u istom.

Nebojšu Bogavca sada očekuje novi izazov, a slobodno se može reći da su čelnici kluba iz glavnog grada Crne Gore napravili odličan potez.

Komentari

Vaš komentar