“Nedostaje pola centarske linije, tražimo prava rešenja”

Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti odigrali su dva kontrolna meča protiv Avtodor Saratova u Beogradu, slavili su sa 79:73, a zatim sa 89:73. Prehodno, izabranici Aleksandra Džikića su pobedili Split, izgubili su od SC Derbija i Karšijake, a odigrali su nerešeno protiv Mornara – 83:83.

Šampion Crne Gore će sezonu početi 26. septembra koja je na programu meč prvog kola ABA lige, protiv FMP Železnika, a utakmica se igra u Podgorici.

„Naš plan je bio da u periodu od 8. do 17. septembra odigramo četiri kontrolne utakmice, protiv Borca, Mornara i dve meča u Beogradu protiv Avtodora, učesnika VTB lige. Međutim, događale su se stvari koje prosto nemamo pod kontrolom. Prvo je otkazana utakmica protiv Čačana, zbog problema sa koronavirusom, potom se desilo sve to što se desilo sa Danilom, što nas je potpuno izbacilo iz ritma i fokusa“, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Osim Danila Nikolića, trener Aleksandar Džikić nije mogao da računa na  Džejkoba Vajlija i Zorana Nikolića, praktično, polovina centarske linije je izvan stroja.

KK Budućnost Voli

„Ipak smo odigrali vrlo takmičarski meč sa Baranima, na kojoj su po prvi put nastupali Rid i Zoran Nikolić, naravno u vrlo limitiranim periodima. Nažalost, na utakmice u Beogradu smo tišli bez centarske trojke Vajli, Danilo Nikolić, Zoran Nikolić, jer je Zoran posle Bara ponovo van stroja, zbog zdravstvenih problema. Igramo i treniramo bez pola centarske linije i to nije dobro. Na utakmicama pokušavamo da nađemo najbolje načine da nadoknadimo one koji su van stroja, a neki od igrača plaćaju danak tome što igraju van svojih osnovnih pozicija, kako u napadu tako i u odbrani. Nadamo se da će se Zoran Nikolić vratiti treningu tokom sledeće sedmice. Vajli trenira individualno, čekamo na zeleno svetlo kako bi započeo sa kontakt protokolom. Što se tiče Danila, najvažnije je da je sada bezbedno. Znamo da želi da se vrati što pre i priključi svojim saigračima“, rekao je Džikić.

Izabranici Aleksandra Džikića u Podgorici će nastaviti pripreme, a sezonu otvaraju duelom sa FMP Železnikom koji je na programu 26. septembra.

Komentari

Vaš komentar