Pavićević: Kuda ovo vodi? Ovo nema veze sa sportom

Crna Gora 12. jun. 202122:593 komentara
Podeli:
Mihailo Pavićević, Dejan Milojević
foto: KK Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Budućnosti, imali su velikih problema, ali su uspeli da pobede Mornar sa 80:73. Sada vode sa 2-0 u finalnoj seriji i samo ih jedna pobeda deli od osvajanja titule.

Utakmicu je obeležila velika borba i neizvesna završnica, iako je tim iz Bara bio bez Amerikanaca, bez Seada Šehovića, bez Nemanje Gordića, bez Nemanje Vranješa koji se povredio tokom trećeg kvartala.

Povezano:

U samoj završnici, desilo se ono što ljubitelji košarke najmanje vole da vide. Mornar je imao napad za izjednačenje ili vođstvo, usledio je kontakt između Amadea Dela Valea i Marka Jeremića, sudije se nisu oglasile, ali zato jesu odmah zatim…

Usledila je tehnička greške za Jeremića, isključenje Marka Mugoše, isključenje Đorđija Pavićevića, pretila je opasnost da Mornar povuče ekipu sa terena, ali se to ipak nije desilo.

Ostaje mučan osećaj, pre svega zbog povrede Nemanje Vranješa, nije zaslužio da ovako završi sezonu. Nadam se da će se oporaviti što pre. Čestitam Budućnosti na pobedi, ali i svojim igračima na neočekivanom otporu. Mladi su odigrali hrabro, svaka im čast”, rekao je Mihailo Pavićević, pa nastavio:

Ako kažem ono što bi trebalo da kažem, biću kažnjen. Ovo nema više nikakvog smisla sa sportom, oni koji su zaduženi za ovo trebalo bi konačno da reaguju. Pre dve godine Savez je osudio i priznao da je ukradena čista pobeda Mornaru od strane sudije Vojinovića, a sada ga nagrade da opet sudi finale. Sada će da nagrade i ovog Rutešića”.

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Pavićević je nastavio sa izlaganjem:

Čemu ovo vodi? Da li će ovo da navede decu da počnu da igraju košarku? Ovo zaista više postaje velika sramota za crnogorsku košarku. Pored takvih sudija pošalju… Bolje da ne pričam ništa. Ipak je najbitnija košarka. Čestitam Budućnosti na pobedi, ona je i pre ovoga bila apsolutni favorit za šampiona. Istovremeno čestitam mladim igračima Mornara, koji su dobili priliku, koju su iskoristili maksimalno”.

Treći meč finalne serije na programu je 14. juna u Podgorici.

Komentari

Vaš komentar