Popović za SK: Zlata vredna pobeda u Podgorici

Podeli:
Miloš Popović
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Lovćena prošli su put od sumraka do svitanja u Podgorici. Posle velike borbe, uspeli su poenima maestralnog Miloša Popovića da stignu do zlata vredne pobede u nastojanju da se dokopaju mesta koje ponovo vodi u ABA 2 ligu.

Prvo poluvreme nije najavljivalo srećan kraj za Lovćen, jer je Podgorica u jednom momentu vodila sa 42:24. Međutim, uz daleko agresivniju igru u odbrani, u režiji Miloša Popovića i Mašana Vrbice u napadu, Cetinjani su uspeli da nadoknade deficit, stignu do neizvesne završnice, u kojoj je ulogu meč vinera prigrabio Miloš Popović.

Podsećanja radi, Miloš Popović je u četvrtfinalu Kupa, protiv Podgorice u Podgorici, pogodio trojku, koja je Lovćen odvela na finalni turnir.

„Ostvarili smo dragocenu pobedu u nastojanju da ostvarimo cilj, a to je ponovni plasman u ABA 2 ligu. Neophodno je da budemo na koti dva. Znamo da postoji opcija da i treće mesto vodi u drugo po rangu regionalno takmičenje, ako Studentski centar izbori plasman u elitno društvo, ali isključivo gledamo u svoje dvorište i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo ono što smo planirali“, naglasio je za Sport Klub, Miloš Popović, pa nastavio:

„Imali smo mnogo problema u prvom poluvremenu. Podgorica je odigrala na izuzetno visokom nivou u oba pravca. U nastavku smo uspeli da nametnemo ritam, koji nama odgovara, strpljivo smo topili veliku prednost rivala, a na kraju, uz malo sreće, stigli do zlata vredne pobede“.

Ono što je dodatno obradovala košarkaše i stručni štab Lovćena sa Cetinja, kao i košarkaše i stručni štab Sutjeske iz Nikšića je odluka čelnika ABA lige, da se odustane od plej-aut faze, ili ti borbe za opstanak u ABA 2 ligi, gde su snage upravo trebali da odmere Lovćen i Sutjeska.

„Naravno da nas je obradovala vest da nećemo morati da se borimo za opstanak u regionalnom takmičenju. S druge strane, smatram da na osnovu kvaliteta, ekipama Sutjeske i Lovćena nije bilo ni mesto u plej-aut fazi, ali su veliki problemi sa koronavirusom i povredama učinile svoje. Palo nam je veliko breme sa leđa, jer umesto žestokih okršaja, utakmica koje bi nosile veliki pritisak, možemo da se okrenemo iskušenjima koja nas očekuju u šampionatu Crne Gore i na finalnom turniru Kupa“, zaključio je Miloš Popović.

Lovćen i Sutjeska su izbegli borbu za opstanak, ali nisu borbu za ponovni plasman u ABA 2 ligu, jer će upravo Cetinjani i Nikšićani voditi veliku borbu za kotu dva. Šanse da se umeša u pomenutu borbu ima i Podgorica, ali pomenute šanse, posle poraza od Lovćena, nisu preterano velike.

Komentari

Vaš komentar