Primorje šokiralo Ibar, „studenti“ pobedili Teodo

Podeli:
KK Primorje

Odigrana su još tri meča 14. kola šampionata Crne Gore u košarci, a pobedama su se radovale ekipe Primorja, Studentskog centra i Ol Starsa.

Primorje iz Herceg Novog je potvrdilo epitet najprijatnijeg iznenađenja sezone. Izabranici Rajka Krivokapića su posle još jedne u nizu odličnih partija na pleća oborili ekipu Ibra iz Rožaja koja je slovila za favorita na papiru – 86:81.

Prevagu na tasu Novljana, doneli su Slobodan Miljanić sa 19, Novak Obradović sa 16, odnosno Markis Mozli i Stefan Vuković sa po 15 poena. Kod Ibra, raspoloženi za igru u napadu, bili su Armin Hot sa 19, Armin Kalić sa 15, Nemanja Gavranić sa 14 i Maid Čičić sa 12 poena.

Studentski centar je posle ravnopravne igre sve do sredine treće deonice, uspeo da slomi otpor Teoda iz Tivta – 80:61. Popularni “studenti” su napravili još jedan korak ka osvajanju prvog mesta na kraju ligaškog dela takmičenja.

Najefikasnije u sastavu tima iz Podgorice, bili su Milić Starovlah sa 18, Flečer Megi sa 12 i Vasilije Bažović sa 11 poena. Tod Tivćana, raspoloženi za igru u napadu bili su Arsenije Vučković 18, Lazar Đurović sa 17 i Marko Mijović sa 10 poena.

Košarkaši Podgorice posle trećeg turnira ABA 2 lige, na kojem su sa skorom 5-5 ostali u igri za plasman u TOP 8 fazu drugog po rangu regionalnog takmičenja, pobedili su Danilovgrad u šampionatu Crne Gore sa 84:64. Ovaj meč je odigran u petak.

Izabranici Zorana Kašćelana, opravdali su ulogu favorita, pokazali su još jednom da neće odustati od borbe za osvajanje jednog od dva mesta koja ponove vode u ABA 2 ligu.

Prevagu na tasu Podgorice, doneli su Vladimir Tomašević i Vasilije Vučinić sa po 12, odnosno Aleksandar Kaluđerović sa 10 poena. Kod Danilovgrada, bolji od ostalih, bili su Vladimir Stijepović sa 20, Aleksandar Radulović sa 16 i Vasilije Jovović sa 14 poena.

U velikom derbiju kola, snage će 17. marta odmeriti Sutjeska i Lovćen, a pomenuti duel je od vitalnog značaja kada je reč o plasmanu u ABA 2 ligu, kako za Lovćen i Sutjesku, tako i za Studentski centar i Podgoricu.

Tabela: Studentski centar 12-1, Lovćen 11-2, Podgorica 10-4, Sutjeska 10-3, Primorje 8-5, Ibar 7-5, Teodo 6-5, Jedinstvo 4-8, Ol Stars 4-11, Danilovgrad 3-11, Zeta 2-11, Pljevlja 1-13.

 

Komentari

Vaš komentar