SC bolji od Podgorice, Sutjeska od Ibra

Podeli:
KK Studentski centar

Odigrana su dva meča 10. kola šampionata Crne Gore i odložena utakmica šestog kola, a pobedama su se radovali Studentski centar, Sutjeska i Lovćen.

U prvom derbiju dana, Studentski centar je kao gost pobedio Podgoricu sa 83:64, pa je sačuvao oreol nepobedivosti u svim takmičenjima, kada je tekuća sezona u pitanju.

Izabranici Nenada Trajkovića imaju skor od 9-0 u šampionatu Crne Gore, 4-0 u ABA 2 ligi, a stigli su do četvrtfinala Kupa u kojem će se za mesto na finalnom turniru boriti protiv Mornara.

Protiv Podgorice, koja je bila bolja u prvom poluvremenu, koje je dobila sa 38:32, popularni “studenti” su pitanje pobednika rešili u trećoj deonicu koju su rešili u svoju korist sa 30:10, a zatim mirno priveli meč kraju.

Prevagu na tasu Studentskog centra, doneli su Igor Drobnjak sa 22, Flečer Megi sa 13, Vasilije Baćović sa 10 i Filip Barović koji je uz sedam poena imao i pet skokova. Kod Podgorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mikaele Tmušić sa 18, Vladan Kaluđerović i Aleksandar Kaluđerović sa po osam poena.

U drugom derbiju, Sutjeska je na svom terenu uspela da savlada Ibar iz Rožaja sa 83:77. Najefikasniji u sastavu Nikšićana, bili su Đorđe Milošević i Mislav Brzoja sa po 22, odnosno Ismef Sejfić sa 14 i Radosav Spasojević sa 12 poena. Kod Ibra, raspoloženi za igru u napadu, bili su Maid Čičić i Amin Hot sa po 23 poena.

Lovćen je imao lakši trening protiv ekipe Ol Stars, a kranji rezultat – 99:55 dovoljan je da ilustruje dešavanja na parketu. Najefikasniji u sastavu Cetinjana, bili su Vasilije Knežević sa 18, Andrija Šaranac sa 12, Milutin Đukanović sa 11 i Rodi Piters sa 10 poena. Kod Ol Starsa, bolji od ostalih, bili su Luka Nikaljević i Bogdan Cebalović sa po 14 poena.

Studentski centar, Sutjeska, Lovćen i Podgorica, odmah posle odigranih utakmica, usmerili su misli ka Banjaluci gde se od 18. do 24. januara igra drugi od tri turnira ABA 2 lige.

Popularni „studenti“ iz Podgorice ima skor 4-0, Podgorica 3-1, Lovćen i Sutjeska 1-3, a sve četiri ekipe su i dalje u igri za plasman u TOP 8 fazu takmičenja.

Tabela: Studentski centar 9-0, Lovćen 8-2, Sutjeska 8-1, Podgorica 6-4, Primorje 5-4, Ibar 4-2, Danilovgrad 3-6, Teodo 3-4, Zeta 2-6, Ol Stars 1-8, Jedinstvo 1-6, Pljevlja 0-7.

Komentari

Vaš komentar