Severna Makedonija testira Crnu Goru

Podeli:
košarkaška reprezentacija Crne Gore
KSCG

Košarkaši Crne Gore odradili su prvi deo priprema za pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a sada slede kontrolni mečevi protiv selekcije Severne Makedonije u Skoplju.

Izabranici Boška Radovića više od deset dana su trenirali na Zlatiboru, kompletirali su redove, a dobre ispite pred duele sa Danskom i Islandom koji će se igrati na turniru u Podgorici, imaće  u Skoplju, protiv Severne Makedonije.

„Odradili smo prvi, naporniji deo priprema. Zadovoljan sam urađenim tokom gotovo dve nedelje rada. Veoma je važno što nije bilo povreda, tako da su momci potpuno spremni za nastavak priprema. Verujem da ćemo u pravoj formi dočekati start pretkvalifikacija“, rekao je selektor Boško Radović, pa nastavio:

„Rezultati u mečevima koje ćemo imati u Skoplju su u drugom planu, a imamo dovoljno vremena da ispravimo sve nedostatke do duela protiv Islanda i Danske. Želimo da odigramo dve dobre utakmice sa Makedoncima i uz to da testiramo igrače koji do sada nisu imali priliku da igraju za seniorsku reprezentaciju, a ima ih nekoliko”.

Reprezentacija Crne Gore će se iz Skoplja vratiti u Podgoricu, gde će odraditi završni deo priprema. Planirano je da izabranici Boška Radovića uđu u „balon“ 9. avgusta, a tri dana kasnije je duel sa Islandom.

Crna Gora će na prethvalifikacionom turniru za Mundobasket, odigrati po dve utakmice sa Islandom i Danskom, a dve najbolje selekcije će izboriti plasman u glavni krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će 2023. godine organizovati Japan, Filipini i Indonezija.

Komentari

Vaš komentar