Sutjeska dobila triler protiv Lovćena, blizu je ABA 2

Podeli:
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Veliki derbi šampionata Crne Gore u košarci, koji je odlagan dva puta zbog problema sa koronavirusom, odigran je u dvorani u Kokotima, jer se dvorana u Nikšiću renovira, u posle velike borbe i triler završnice, Sutjeska je pobedila Lovćen sa 67:65.

Najefikasniji u sastavu Sutjeske, bili su Vladimir Tomašević sa 23, Radosav Spasojević sa 13, Adi Zahiragić sa 10 poena. Kod Lovćena, raspoloženi za igru u napadu, bili su Alen Hadžibegović i Marko Perović sa po 14, odnosno Elijah Klerens sa 13 poena.

Lovćen je bolje počeo meč. Tokom prve deonice je vodio sa 22:13, ali su Nikšićani pojačali stepen agresivnosti u odbrani, odigrali mirnije i pametnije u napadu, stigli su do preokreta – 32:31, ali su Cetinjani, mini serijom od 5:0, dobili prvo poluvreme sa 36:32.

ABA 2/Dragana Stjepanović

U nastavku meča, nastavila se borba za svaku loptu i pedalj terana. Obe ekipe su bile maksimalno agresivne u odbrani, nije bilo lakih poena, a Cetinjani su uoči poslednjeg kvartala imali suficit od pet poena – 49:44.

Lovćen je sredinom posle deonice vodio sa 57:51, a zatim je Sutjeska odgovorila granitnom odbranom, stigli su laki poeni iz tranzicije i pod samim košem, a posle trojke Adija Zahiragića, Nikšićani su na 90 sekundi pre kraja vodili sa 65:60.

ABA/Dragana Stjepanović

Cetinjani se naravno nisu predavali, nastojali su da stignu do preokreta. Usledila je mini serija od 5:0, a Elijah Klerens je posle ofanzivnog skoka, pogodio trojku za 65:65, na 40 sekundi pre kraja. S druge strane, za dva poena je bio precizan Miloš Koprivica, a Lovćen je imao poslednji napad. Petar Jovanović je zatražio minut odmora na 24 sekunde pre kraja. Alen Hadžibegović je promašio trojku, pa je veliko slavlje Nikšićana moglo da počne.

Petar Jovanović, Velimir Gašić
FOTO: ABA/Dragana Stjepanović

Pobeda Sutjeske dobija na težini ako se naglasi da je dva puta pobedila Lovćen u šampionatu Crne Gore, pa će u slučaju identičnog skora na kraju ligaškog dela biti ispred Cetinjana.

Tabela: SC Derbi 11-2, Podgorica 9-4, Jedinstvo 8-5, Sutjeska 8-4, Lovćen 7-5, Primorje 6-7, Ibar 5-7, Teodo 4-9, Milenijum 3-10, Danilovgrad 2-10.

Komentari

Vaš komentar