Sutjeska mora da obori „studente“ za ABA 2

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske pobedili su Teodo u Tivtu sa 95:75, pa ih sada samo jedan, ali jako težak korak deli od plasmana u ABA 2 ligu. Naime, Nikšićani će 16. maja, na svom terenu morati da pobede Studentski centar.

Prevagu na tasu Sutjeske u Tivtu, doneli su Radosav Spasojević sa 22, Đorđe Milošević i Ismet Sejfić sa po 19, odnosno Andrej Vulević sa 11 poena. Kod Teoda, raspoloženi za igru u napadu, bili su Petar Kusovac sa 26, Aleksandar Bulatović sa 15 i Arsenije Vučković sa 12 poena.

Tokom prvog poluvremena vodila se ravnopravna borba, a blaga prednost je bila u rukama Nikšićana – 49:46. Tokom trećeg kvartala, izabranici Velimira Gašića, igrači Sutjeske, pojačali su stepen agresivnosti u odbrani, Radosav Spasojević, Ismet Sejfić i Đorđe Milopević su bili nezadrživi, pa je na semaforu, uoči poslednje četvrtine pisalo 74:59 za Sutjesku.

Do kraja meča, Nikšićani su dominirali u svim elementima igre, a zatim misli usmerili ka poslednjoj utakmici u šampionatu Crne Gore. Sutjeska će 16. maja ugostiti Studentski centar, koji je nedavno izborio plasman u ABA ligu, a dešavanja u Nikšiću, pomno će pratiti i košarkaši Podgorice.

Podsećanja radi, Studentski centar je izborio plasman u ABA ligu, Lovćen je siguran učesnik ABA 2 lige, a dilema je da li će se Cetinjanima pridružiti Sutjeska ili Podgorica.

Ako, Nikšićani pobede popularne „studente“ iz Podgorice, „kratkih rukava“ će ostatati Podgorica, u suprotnom, Podgoričani će i naredne sezone igrati u drugom po rangu regionalnom takmičenju.