Sutjeska vs. Podgorica: Ko će napraviti korak ka ABA 2?

Podeli:
ABA 2 /Dragana Stjepanović

Derbi između Sutjeske i Podgorice, koji se igra u Nikšiću, 28. decembra, sa početkom u 18 časova, staviće tačku na košarkaška uzbuđenja kada je 2021. godina u pitanju.

Nikšićani su u šampionatu Crne Gore odigrali šest mečeva, imaju polovičan učinak. Izgubili su od SC Derbija, Teoda i Jedinstva iz Bijelog Polja, pa je u ovom momentu trka za dva mesta koja vode u ABA 2 ligu naredne sezone potpuno otvorena. Podsećanja radi, Lovćen ima skor 6-2, Podgorica 4-3, Ibar koji treba da gostuje Nikšićanima u odloženom meču 4-2, dok je Jedinstvo iz Bijelog Polja na 4-4.

Nikšićani u derbi koji sledi ulaze sa dosta samopouzdanja, jer su na trećem turniru ABA 2 lige u Sarajevu, pobedili Lovćen i Podgoricu, pa sa skorom 4-3, mogu da se nadaju plasmanu u TOP 8 fazu, drugog po rangu regionalnog takmičenja.

ABA/Dragana Stjepanović

“Treba odmah naglasiti da je Podgorica izuzetno kvalitetna ekipa. Utakmica koja je odigrana u Sarajevu neće imati mnogo dodirnih tačaka sa ovom koja nam sledi. Mi ćemo nastojati da se spremimo na najkvalitetniji mogući način, da nametnemo naš način igre, da odigramo, onako kako treniramo, pa ćemo da vidimo kako će to izgledati”, istakao je trener Nikšićana Velimir Gašić.

Podgorica je sa druge strane vezala četiri poraza u ABA 2 ligi, dok je u šampionatu Crne Gore ostvarila skor 4-3. Podgoričani su poraženi od SC Derbija, Teoda i Lovćena.

“Što se tiče utakmice sa Sutjeskom, biće zahtevno i teško, jer igramo u gostima. Vratili smo se sa turnira ABA 2 lige, na kojem smo doživeli tri poraza, dok su Nikšićani dva puta slavili, tako da imaju jak vetar u leđa. Poslednjih dana smo radili na ispravljanju grešaka iz tog meča i verujem da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu, na visokom nivou od prvog do poslednjeg minuta”,  naglasio je kapiten Podgoričana Vladan Kaluđerović.

ABA 2/Dragana Stjepanović

Lovćen je u osmom kolu pobedio Primorje iz Herceg Novog sa 86:62, Jedinstvo iz Bijelog Polja je slavio u Danilovgrada sa 66:62, meč između Teoda iz Tivta i Milenijuma je odložen, a pored duela između Sutjeske i Podgorice, u osmom kolu, snage će odmeriti Ibar i SC Derbi.

Komentari

Vaš komentar