Trajković i Starovlah: Opomena u pravom trenutku

Podeli:
Milić Starovlah
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Studentskog centra imali su velikih problema protiv Slobode iz Užica, koja je imala dvocifrenu prednost, koja je većim delom kontrolisala dešavanja na terenu, ali su na kraju slavili sa 96:92.

„Dobili smo opomenu u pravom trenutku. U prvom poluvremenu, odbrana je bila daleko od onoga što smo želeli i planirali. U nastavku smo takođe imali problema, ali smo u završnici uspeli da stignemo do pobede i prednosti od četiri poena. Verujem i nadam se da će momci koje vodim izvući pouke iz meča koji je ostao iza nas“, naglasio je trener Studentskog centra, Nenad Trajković, pa nastavio:

„Očekuje nas veliko iskušenje u revanšu koji sledi. Od vitalnog značaja je da odbranu odigramo na željenom nivou. Ukoliko defanzivne zadatke odradimo onako kako treba, a verujem da će tako i biti, imaćemo mnogo više samopouzdanja za igru u napadu. Očekujem plasman u polufinale, a cilje je ostao isti. Naravno, u pitanju je plasman u elitno regionalno društvo“.

U samoj zaršnici, Studentski centar su od dvocifreneog minusa, do pobede, pokrenuli Igor Drobnjak, Milić Starovlah, Nikola Pavlićević i Vasilije Baćović.

„Odbrana nije bila na željenom nivou tokom čitavog meča. Tek u samoj završnici smo uspeli da stignemo do željene agresivnosti, naterali smo rivala da napravi nekoliko grešaka, a pomenute greške smo umešno kaznili u napadu, pa smo stigli do pobede. Sloboda iz Užica je kvalitetna ekipa, ali kao i svi u timu, verujem da smo bolji, te da ćemo u revanšu izboriti plasman u polufinale, da ćemo napraviti prvi korak ka cilju, a to je plasman u ABA ligu“, naglasio je Milić Starovlah.

Revanš meš između Studentskog centra i Slobode iz Užica na programu je 22. aprila, a istog dana, snage će odmeriti Mladost iz Zemuna i MZT iz Skoplja. Ekipa iz Zemuna je u prvom meču slavila sa 95:75.

Komentari

Vaš komentar