Trajković: Idemo dalje; Gašić: Odlučili detalji

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Studentski centar je pobedio Sutjesku iz Nikšića sa 100:94, pa sa skorom od 8-0, sigurnim koracima ide ka plasmanu u TOP 8. Nikšićani su sada na 2-6.

U narednom kolu, Studentski centar igra protiv ekipe Širokog, dok će Sutjeska odmeriti snage sa ekipom Rabotničkog. Izabranici Nenada Trajkovića će nastojati da sačuvaju oreol nepobedivosti u regionalnom takmičenju, a Nikšićani da pobedom krenu u beg iz opasne zone, ili ti plej-aut zone, te da se serijom pobeda, eventualno umešaju u borbu za TOP 8 fazu, koja je trenutno daleko, ali…

Čestimam momcima na dragocenoj pobedi. Dali su sve od sebe, borili su se od prvog do poslednjeg minuta. Nisu klonuli duhom ni kada je Sutjeska kontrolisala dešavanja na parketu. Bili smo na visokom nivou kada je bilo najvažnije i zasluženo smo slavili na kraju. Ali, ono što me muči i brine je činjenica da je ekipa iz Nikšića imala više od 15 ofanzivnih skokova. To je jednostavno nedopustivo, ako želimo da maštamo o vrhunskim dometima. Idemo dalje, nadam se da se takvi propusti neće više ponavljati, jer je građenje svog obruča, jedna od prvih košarkaških lekcija”, naglasio je trener Studentskog centra, Nenad Trajković.

Velimir Gašić nije mogao da bude zadovoljan posle meča, s obzirom da je Sutjeske tri deonice bila bolji rival, ali je ne početku poslednjeg kvartala dozvolili Podgoričanima da velikom serijom napravi preokret i stigne do pobede.

Odigrali smo kvalitetan meč, ali nismo uspeli da budemo na željenom nivou od prvog do poslednjeg minuta. Meč su odlučili detalji. Kada je trebalo da prelomimo utakmicu, dozvolili smo rivalu otvorene pozicije za šut, zatim smo dozvolili da poentiraju uz prekršaje, pa smo dozvolili nekoliko ofanzivnih skokova u jako bitnim momentima. Na kraju, epilog je poraz. Nema vremena za tugovanje, okrećeme se utakmicama koje slede”, naglasio je trener Sutjeske Velimir Gašić.

Komentari

Vaš komentar