Veliko pojačanje: Danilo Nikolić stigao u Dižon

Podeli:
KK Budućnost Voli

Danilo Nikolić, pouzdani krilni košgeter i reprezentativac Crne Gore, napustio je Budućnosti i Crnu Goru, postigao je dogovor sa ekipom Dižona, pa karijeru nastavlja u Francuskoj.

Navijači Budućnosti su se nadali da će čelnici kluba i Danilo uspeti da se dogovore oko nastavka saradnje, međutim do dogovora nije došlo, početak sezone se bliži, pa je Danilo prihvatio ponudu Dižona, gde je prvi trener Nenad Marković.

“Naš izbor je pao na Danila Nikolića, koji je igrač sa bogatim evropskim iskustvom. On će nam doneti sposobnost da dobro čita situacije na terenu, pored toga što je stalna pretnja u šutu spolja”, navodi se u saopštenju kluba.

Trener Dižona je proslavljeni košarkaš Bosne i Hercegovine Nenad Marković. Dižon će naredne sezone igrati FIBA Ligu šampiona, a imaće i velike ambicije, kako u šampionatu, tako i u Kupu Francuske.

Danilo Nikolić je projektovan da bude jedan od lidera tima iz Francuske, a dobrim partijama bi ponovo mogao da se vrati u sastav državnog tima, koji posle Evropskog prvenstva, nastavlja borbe za mesto na Svetskom prvenstvu, u konkurenciji sa selekcijama Litvanija 7-1, Francuske 6-2, BiH, Mađarske 4-4, Češke 3-5. Crna Gora ima pet pobeda uz tri poraza.

 

Komentari

Vaš komentar