Vujović za SK: Kadri smo da ostvarimo sve ciljeve

Podeli:
ABA 2/Dragana Stjepanović

Izabranici Velimira Gašića, košarkaši Sutjeske, imaju dosta problema sa povredama od početka sezone, igraju sa dosta oscilacija, što je i odlika mladih ekipa, ali su pokazali da imaju mentalnu snagu i čvrstinu, pa i dalje imaju realne izglede da ostvare sve ciljeve sa početka sezone.

Primarni je napredak mladih igrača, a samim tim i ekipe. Istovremeno, Sutjeske će se boriti do poslednje runde u šampionatu Crne Gore, sa ciljem da stigne od jednog od dva mesta koja ponove vode u ABA 2 ligu, dok u drugom po rangu regionalnom takmičenju, nemaju imperativ, ali se trenutno nalaze u poziciji da mogu da se nadaju plasmanu u TOP 8 fazu.

Nikšićani u ABA 2 ligi imaju skor 4-3, u šampionatu Crne Gore koje nikada nije bilo jače, kvalitetnije i ujednačenije 3-3, a godinu koja se polako bliži kraju, završiće duelom sa ekipom Podgorice u Nikšiću. Derbi osmog kola je na programu 28. decembra.

ABA/Dragana Stjepanović

“Imamo dosta problema sa povredama, imamo mladu ekipu, tačno je da igramo sa dosta oscilacija, doživeli smo nekoliko poraza koje nismo očekivali, u pojedinim mečevima nismo imali ni sreće, ali i pored toga imamo stabilnu poziciju, kako u šampionatu Crne Gore koji je prioritet u sezoni koja je u toku, tako i u ABA  2 ligi. Ono što može da raduje je činjenica da napredujemo iz meča u meč, da smo pokazali mentalnu čvrstinu i snagu”, naglasio je mladi Miloš Vujović za Sport Klub, pa nastavio:

“Na treći turnir ABA 2 lige, koji je nedavno završen u Sarajevu, otišli smo posle poraza od Jedinstva u Bijelom Polju i prilično bledog izdanja. Usledio je poraz od Sparsa, posle neizvesne završnice i meča u kojem nismo imali ni dovoljno sreće, ali smo pobedama nad Lovćenom i Podgoricom, uspeli da se vratimo na željeni kolosek, pa smo i dalje u igri za plasman u TOP 8 fazu drugog po rangu regionalnog takmičenja”.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Miloš Vujović je nastavio sa izlaganjem:

“Prioritet u sezoni koja je u toku je šampionat Crne Gore, odnosno osvajanje jednog od dva mesta koja ponovo vode u ABA 2 ligu. Imamo tri poraza, ali i dalje imamo više nego realne izglede da stignemo do cilja. Očekuje nas derbi protiv Podgorice u Nikšiću, a trjumf bi znači veliki korak napred ka ostvarenju pomenutog cilja. Staro je pravilo da je jako teško dobiti istog rivala, dva puta, u kratkom vremenskom periodu, ali verujem da smo kadri, da pred našim navijačima, u našoj dvorani stignemo do dragocenog trijumfa”, zaključio je Miloš Vujović.

Podsećanja radi, Miloš Vujović, koji je bio na širem spisku reprezentacije, propustio je prošlu sezone zbog teške povrede kolena, sada se vratio na parket, a kako sezona odmiče, sjajni krilni centar igra sve bolje i bolje. Nova prilika za dokazivanje je duel sa Podgoricom, a utakmica je na programu 28. decembra u Nikšiću.

Komentari

Vaš komentar