Vulević za SK: Hvala Sutjesci, Podgorica novi izazov

Crna Gora 19. jul. 202116:541 komentar
Podeli:
Andrej Vulević
ABA/Dragana Stjepanović

Andrej Vulević, jedan od najtalentovanijh plejmejkera u Crnoj Gori i regionu, momak koji uspešno studira Eletrotehnički fakultet u glavnom gradu Crne Gore, odučio je da se iz Sutjeske preseli u Podgoricu.

Vulević je prošao sve mlađe selekcije kluba iz Nikšića, a prošao je i sve mlađe selekcije Crne Gore. U ekipi Sutjeske je stekao potpunu afirmaciju, protekle tri godine je bio jedna od ključnih karika u seniorskom timu, koji je tri puta bio učesnik finalnog turnira Kupa, dva puta polufinale plej-ofa u šampionatu Crne Gore, a jednom je stigao i do polufinala ABA 2 lige, ali završnice nije odigrana zbog koronavirusa.

„Neizmerno sam zahvalan svim ljudima u ekipi Sutjeske…. Imali smo zaista velikih uspeha u proteklom periodu, imali smo prepoznatljivu pozitivnu energiju i pravu porodičnu atmosferu. Nije bilo lako doneti odluku da napustim Nikšić, ali sam smatram da je došao trenutak da napravim korak napred, a verujem da prelazak u Podgoricu, to i jeste. Ugovor sam potpisao na tri godine i veoma sam zadovoljan“, naglasio je Andrej Vulević za Sport Klub, pa nastavio:

„Podgorica je klub koji mi maksimalno odgovara iz više razloga. Radi se o sredini koja insistira na radu sa mladim igračima, uslovi za trening i napredovanje su idealni, ponovo ću imati priliku da sarađujem sa Nebojšom Bogavcem, a pored toga, mnogo lakše ću uskladiti akademske i sportske obaveze, jer želim da kao i do sada, budem uspešan na oba polja“.

Na poslednjoj Skuptišini ABA lige, bilo je govora u učesnicima ABA 2 lige, ali definitivna odluka još uvek nije zvanično saopštena. Ono je što je izvesno, Andrej Vulević će sigurno igrati u šampionatu i Kupu Crne Gore, a najverovatnije i u drugom po rangu regionalnom takmičenju. Svaka utakmica će biti prilika da se nametne stručnom štabu seniorke reprezentacije, na čelu sa Boškom Radovićem.

Komentari

Vaš komentar