Emotivna Razija Mujanović: Miki, moj drugi otac…

Košarka 16. jan 20211:26 > 2:09
Razija Mujanović i Mihajlo Miki Vuković
Print Screen Instagram Razija Mujanović i Mihajlo Miki Vuković

"Iz mene pišu bol i emocije, ali niko ne sme zaboraviti ko je profesor košarke, genije", napisala je između ostalog Razija Mujanović opraštajući se od legendarnog trenera Mihajla Mikija Vukovića.

Miki Vuković je preminuo u petak u 76. godini u Španiji gde je ostavio dubok trag radeći u Dorni i Valensiji.

Proslavio je i jugoslovensku žensku košarku. Osvojio je svetsko i kovao olimpijsko srebro, a poseban pečat ostavio je u Tuzli gde je ekipu Jedinstva napravio najboljim ženskim timom u Jugoslaviji i Evropi. Otkrio je čuvenu Raziju Mujanovića. Doveo je iz Ratkovića u Tuzlu kad je imala samo 14 godina i učinio je jednom od najboljih košarkašica sveta.

Trener, pedagog, prijatelj, šampion, uzor…

Razija ga je smatrala drugim ocem. Na vest o smrti Mikija Vukovića objavila je emotivno pismo.

Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu bol i emocije ove oproštajne reči… Večeras bih samo da kažem hvala.

Hvala ti treneru što si me naučio da budem šampion i da se ponašam tako. Hvala ti što si me naučio da su oni skromni iznutra najbogatiji. Hvala ti što mi nikad nisi dopustio da odustanem, jer isto tako ja danas ne dam svojim devojčicama da odustanu od svojih snova! Pričam im o tebi, jer niko ne sme zaboraviti ko je profesor košarke, genije.

Hvala ti za sve ‘kaznene treninge’. Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim.

Hvala ti za sve uspomene, razgovore, za svaki moj roditeljski sastanak na koji si otišao, za sve riječi motivacije, za to što si verovao u mene kada niko drugi nije, za to što sam postala najbolja jer to bez Tebe ne bi bilo moguće.

Da se ja pitam, Mejdan bi nosio tvoje ime! Da se ja pitam, ti bi treneru bio u FIBA Hall of Fame (FIBA Kuća slavnih)! Da se ja pitam, ti bi bio u školskim udžbenicima – a ja ti treneru obećavam, nikad te nećemo zaboraviti, dok sam ja živa i daću sve od sebe da se nešto pitam! Počivaj u miru treneru svih trenera! A koga sad da nazovem pre ili posle utakmice reprezantacije i pitam za savet?

 

Komentari

Vaš komentar