Navaro kaže zbogom Španiji posle Evrobasketa

Eurobasket 30. jul 201713:44 > 13:45
Podeli:
David Ramos, Getty Images

Jedan od najboljih španskih košarkaša Huan Karlos Navaro objavio je da će mu predstojeće Evropsko prvenstvo biti poslednje takmičenje sa reprezentacijom.

Navaro je zajedno sa Pauom Gasolom predvodnik sjajne generacije španskih košarkaša, koja je najveći uspeh ostvarila osvajanjem Svetskog prvenstva 2006. godine.

Biće mi ovo poslednje takmičenje sa Španijom“, rekao je Navaro za „Radio Marku“.

Za Navara i Gasola je sve krenulo 1998. godine, kada su na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina osvojili zlato. Naredne godine su pobedili Amerikance na Svetskom prvenstvu za godinu dana starije igrače i takođe se okitili najsjajnijim odličjem.

Košarkaš Barselone je u seniorskoj reprezentaciji debitovao na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Od tada je igrao na svim velikim takmičenjima, osim na Evrobasketu 2015. godine. Sa nacionalnim timom je osvojio dve titule evropskog šampiona, dva olimpijska srebra i jednu bronzu, dva srebra na Evrobasketima i jednu bronzu.

37-godišnji Navaro je kompletnu klupsku karijeru, sa izuzetnom jedne sezone, proveo u Barseloni. Tu jednu sezonu odigrao je u Memfis Grizlisima.