Papajanis: Pobedićemo vas, Bogdan: Samo probajte

Eurobasket 6. avg 201721:08 > 21:12
Podeli:
Mike Stobe, Getty Images

Centar grčke reprezentacije i Sakramento Kingsa Jorgos Papajanis govorio je za specijalizovani evropski košarkaški vebsajt Jurohups o predstojećim izazovima u karijeri, ali i o poznanstvu sa novim saigračem u timu iz kalifornijske prestonice – srpskim bekom Bogdanom Bogdanovićem.

Centar kojeg su Finiks Sansi birali za Kingse sa 13. pozicije na draftu iz 2016. godine, osvrnuo se na proteklu sezonu u Sakramentu:

„Poslednjih 20 utakmica u Kingsima su mi mnogo značile za iskustvo, ali i kao priprema za predstojeći Evrobasket. Takođe, ti mečevi su mi bili bitni da bih bolje razumeo stil igre koji je zastupljen u NBA. Iako se stil igre na Evropskom prvenstvu razlikuje od najjače lige, siguran sam da će mi pomoći da se pripremim za narednu sezonu. Verujem da smo jako dobar tim i da možemo da se takmičimo za osvajanje zlatne medalje“, rekao je 20-godišnji 2016 centimetara visoki centar.

Novinari su ga potom upitali da li je razgovarao sa novim saigračem, doskorašnjim bekom Fenerbahčea, Bogdanom Bogdanovićem o potencijalnom duelu na Evrobasketu:

Kada je došao ovog leta, rekao sam mu ‘pobedićemo vas‘, ali on je rekao ‘samo probajte‘. Iako ćemo biti timske kolege naredne godine i dalje želim da pobedim protiv njega jer ću predstavljati svoju zemlju“, zaključio je perspektivni centar.