Grci u rasulu, potukli se Papas i Burisis

Eurobasket 25. avg 201710:09 > 10:17
Podeli:
Christof Koepsel, Getty Images Sport

Ozbiljna tenzija i nesuglasice u košarkaškoj reprezentaciji Grčke, eskalirali su u prethodnih nekoliko dana kada je došlo do otvorenog sukoba između Nikosa Papasa i Janisa Burusisa, prenosi "Jurohups".

Grčki mediji pisali su o neuobičajenoj atmosferi među igračima nacionalnog tima tokom priprema za predstojeći Evrobasket.

Protagonisti brojnih sukoba od početka okupljanja reprezentacije bili su Janis Burisis i Nikos Papas, saigrači iz Panatinaikosa, a situacija se zakomplikovala i između Kostasa Papanikolaua i Dimitrisa Agravanisa, takođe saigrača, ali u crvenom dresu.

Igrači Olimpijakosa sukobili su se posle meča protiv Srbije u Beogradu, dok je situacija između košarkaša Panatinaikosa došla do usijanja u trpezariji hotela „Karavel“ gde su reprezentativci Grčke smešteni tokom priprema.

U izjavi za grčke medije Papas se našalio na račun problema koji je nastao.

„Tokom čitave sezone se svađam sa Burusisom, tako da to što se desilo pre tri dana nije nešto novo. Posle svađe odemo zajedno na večeru i tako se sve završi“, izjavio je Papas.

Izgleda da je tenzija postala prošlost, mada sudeći po temperamentu reprezentativaca Grčke, ne postoji garancija da do nekog novog sukoba neće doći.