Pacesas opet "ženskom treneru" Grka, napao i Sabonisa

Eurobasket 12. sep 201713:15 > 13:23
Podeli:
Jim Rogash, Getty Images

Litvanski trener Tomas Pacesas je pre meča osmine finala Evrobasketa između Litvanije i Grčke pogrdno pričao o selektoru Helena Kostasu Misasu, nazvavši ga "ženskim trenerom i slabom tačkom" nacionalnog tima.

Misas je odgovorio nakon što je Grčka obezbedila mesto u četvrtfinalu, a čak je i selektor Litvanije Dainius Adomaitis rekao da su „neki ljudi iz Litvanije motivisali Grke“.

Ipak, Pacesas u razgovoru za portal „15min.lt“ tvrdi da je bio u pravu i čak je napao legendarnog Arvidasa Sabonisa zbog neuspeha litvanske reprezentacije.

„Šta sam rekao? Rekao sam da Misas dolazi iz ženske i juniorske reprezentacije, a mislio sam da će Dainius Adomaitis biti u prednosti sa svojim iskustvom. Ne povlačim svoje reči natrag. Mislim samo da je u tom meču Nik Kalates bio glavni trener“, rekao je Pacesas.

Nekadašnji reprezentativac Litvanije i doskorašnji trener Lijetuvos Ritasa se na tome nije zaustavio i od predsednika Košarkaškog saveza Arvidasa Sabonisa tražio je da podnese ostavku.

On je naš simbol. Svi se kriju iza leđa i to je veoma loše. Izvršni odbor je neka vrsta šale. Ostvarili smo loš rezultat na Evrobasketu i sada je nemoguće ga se sakrijete. Šarunas Jasikevičijus i Rimas Kurtinaitis su dva najbolja trenera u Litvaniji. Na tom nivou nema drugih trenera. Kada je Sabonis izabrao Adomaitisa za selektora rekao je da preuzima odgovornost. Svi znamo što to znači“, naglasio je Pacesas.

Pročitajte hrabru najavu četvrtfinalnih duela Milana Gurovića i Darka Plavšića.