EP U20: Sramotan poraz Srbije od Velike Britanije

Eurobasket 17. jul 201917:07 > 17:10
Podeli:
FIBA Basketball

Košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina, poražena je u osmini finala Evropskog prvenstva od Velike Britanije.

Košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina poražena je u osmini finala Evropskog prvenstva od Velike Britanije koja je slavila 77:72.

Bolje je Srbija za nijansu otvorila meč. Imala je dva poena prednosti nakon prve četvrtine i tri na poluvremenu. Vodila je Srbije i pred poslednjih deset minuta (+2), ali nije uspela da izbori pobedu.

Lomio se rezultat tokom cele četvrte četvrtine da bi Velika Britanija do izjednačenja (65:65) došla na nešto manje od četiri minuta do kraja, a povela na 3:14 do poslednjeg zvuka sirene. Od tada pa do kraja meča Srbija je ubacila samo sedam poena.

U pobedničkoj reprezentaciji najbolji je bio Kejn Henri sa 17 poena, po 11 su dali Nejtan Dilejni Robinson i Nil Dejvid Heris. Hosana Kiteng ubacio je osam poena, ali je imao 15 skokova.

U timu Olivera Popovića najefikasniji je bio Marko Pecarski sa 23 poena i 11 skokova, a dvocifren učinak imao je još samo Andrija Marjanović sa 10 poena.

Velika Britanija je u grupnoj fazi doživela sva tri poraza (od Francuske, Turske i Crne Gore) dok je Srbija u osminu finala došla kao pobednik svoje grupe u kojoj je bila bolja od Izraela i Italije, a poražena je od Ukrajine.