EP U18: Srbija u 1/8 finala na Litvance, CG na VB

Eurobasket 29. jul 201923:41 > 23:45
Podeli:
fiba.basketball

Nakon okončanog takmičenja po grupama na Evorpskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se održava u Grčkoj, potnati su parovi osmine finala – protivnik Srbije je Litvanija, Crna Gora će se sastati sa Velikom Britanijom, dok će Hrvatska na megdan Francuskoj, a Slovenija Holandiji.

Mečevi osmine finala igraju se u sredu, a Srbija će protiv svog baltičkog rivala igrati u 19 časova.

Povezano

Taj duel se može smatrati i derbijem runde, a Srbija je osvajača ovo takmičenje 2017. i 2018. godine. Ukoliko trijumfuje opet, Srbija će postati prva država od Sovjetskog saveza koja je triput zaredom osvajala Evropsko prvenstvo do 18 godina.

Ukoliko Srbija prođe u četvrtfinale u duelu sa Litvanijom, potencijalni protivnik biće joj bolji iz duela koji igraju domaćin Grčka i Finska, dok je potencijalni rival u polufnalu Španija.

Hrvatska i Crna Gora nalaze se u drugoj polovini žreba, ali mogu da se sastanu tek u polufnalu. Ukoliko prođe Veliku Britaniju i ‚osveti‘ Srbiju, Crna Gora će igrati protiv boljeg iz susreta Holandije i Slovenije.

Moguć protivnik ekipi Hrvatske u četvrtfinalu Evrobasketa za igrače do 18 godina biće pobednik iz duela Turska – Italija.