Debakl Litvanije u Monsu, sigurne Nemačka i Grčka

Eurobasket 21. feb. 202023:27 > 23:40
Podeli:
fiba.basketball

Kompletirano je prvo kolo kvalifikacija za Evrobasket naredne godine. Litvanija je doživela težak poraz u Belgiji, Nemačka sigurna protiv Francuske, kao i Grčka protiv Bugarske.

Svakako da u sistemu FIBA kvalifikacija lagano se sužava linija razdvajanja favorita i autsajdera. Sve zavisi od toga ko može da računa na što bolji tim u datom trenutku. Nije fraza da one najjače sile imaju ozbiljan hendikep zbog velikog broja igrača koji igraju u Evroligi i NBA i da postaju potencijalno dohvatljiv plen. Takvu sudbinu doživela je Litvanija na gostovanju u Belgiji. Ubedljivo je poražena 86:65. Briljirao je igrač Bamberga Retin Obasoha ubacivši 21 poen. Na drugoj strani najefikasniji je bio Donatas Motiejunas sa 17 poena.

Povezano

U okviru iste grupe, Grupe Češka je u znatno neizvesnijem meču savladala Dansku 75:71. U narednom kolu u ponedeljak Litvanija dočekuje Češku a Danska Belgiju. U Grupi H gde je Bosna i Hercegovina u trileru savladala u gostima Letoniju do sigurne pobede došla je Grčka protiv Bugarske 73:63. Grčka u ponedeljak gostuje Bosni i Hercegovini u derbiju grupe.

Za kraj, u Grupi G gde je Crna Gora savladala Veliku Britaniju Nemačka je ostvarila pobedu nad Francuskom 83:69. Nemci gostuju u ponedeljak Velikoj Britaniji, dok Francuska dočekuje Crnu Goru.