Košarkašice CG negativne, Izrael biti ili ne biti

Podeli:
fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore, ulazi u završnu fazu priprema za duel sa selekcijom Izraela u drugom FIBA prozoru. Utakmica je na programu 12. novembra, na turniru u Grčkoj.

Podsećanja radi, u grupi su Izrael, Švedska i Crna Gora. Šveđanke imaju skor 2-0, a Crna Gora i Izrael 0-1. Plasman na šampionat Evrope će izboriti pobednici devet grupa i pet najboljih selekcija koje budu na drugom mestu. Jasno je da će se borba za drugo mesto u grupi voditi između Crne Gore i Izraela, a samim tim, pobeda u meču koji sledi se nameće kao imperativ.

Povezano

Izabranice Jelene Škerović su dobile rezultate na koronavirus, sve devojke i stručni štab su negativni na Covid-19, pa sada fokus mogu da usmere na meč koji nosi prefiks biti ili ne biti. Košarkašice put Grčke kreću u ponedeljak, a u četvrtak 12. novembra će učiniti sve što je u njihovoj moći da stignu do zlata vredne pobede.

Podsećanja radi, Crna Gora je na prošlom šampionatu Evrope uspela da prebrodi grupnu fazu takmičenja, ali je zaustavljena u osmini finala. Sada je primarni cilj, ponovni plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Koronavirus je uticao na sve sfere života, pa tako i na košarku. Dobro je što u kompletnom sastavu krećemo na megdan Izraelu, a loše je što imamo samo nekoliko treninga da se spremimo za meč koji je od vitalnog značaja za plasman na šampionat Evrope. Prikupili smo dosta informacija o rivalu, stepen motivacije je na izuzetno visokom nivou. Svi u timu smo svesni da nas očekuje jako teška utakmica, svesni smo i uloga na talonu, te odlučne u nameri da se do poslednjeg atoma snage borimo za zlata vrednu pobedu, kojom bi napravili kapitalan korak ka ostvarenju cilja, a to je naravno plasman na Evropsko prvenstvo”, naglasila je Jelena Škerović, selektor ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore, a svojevremeno jedna od najboljih košarkašica Evrope.

Utakmica između Crne Gore i Izraela igra se 12. novembra sa početkom u 18 časova. Do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Crna Gora će dva puta odmeriti snage sa Izraelom i jednom sa selekcijom Švedske.

Foto: KSCG