Sonja pred put u Istanbul: Obazrivost na nivou

Eurobasket 10. nov. 202013:47 > 13:57
Podeli:
Srdjan Stevanovic/Getty Images

U utorak su srpske košarkašice krenule u Istanbul gde će igrati dve utakmice u kvalifikacijama za Evrobasket 2021. godine. Tamo će protivnice biti košarkašice Turske i Litvanije.

Prvi meč Srbija igra u četvrtak 12. novembra od 16 časova protiv Litvanije. Dva dana kasnije je i meč sa Turskom takođe od 16 časova, a za ove kvalifikacione mečeve je napravljen „mehur“ i tako se igraju svi kvalifikacioni mečevi. 

Malo nam je čudna cela situacija u kojoj se nalazimo, mislim da to utiče na nas koje smo obično navikle da smo možda i preterano vesele i opuštene. Oseća se da je obazrivost na nivou. Imamo dve bitne utakmice i veliki zadatak da pokušamo da se u ovom ciklusu već kvalifikujemo na EP. Nadam se da ćemo to i odraditi i onda će sve dobiti svoj smisao„, kaže Sonja Vasić.

Povezano

 „Mislim da će obe utakmice biti dosta teške. Realno, više nego ikada će biti otežano da išta uspemo da postignemo na treninzima i da uradimo posao koji obično radimo na pripremama, tako da ćemo dosta zavisiti od forme i stanja igračica. Svi znamo da jako mali broj klubova i liga koje se uopšte igraju, tako da je i to dodatna otežavajuća okolnost. Tursku smo videli u Beogradu i tu utakmicu smo jedva pobedile, što znači da će tamo biti još teže. Sa druge strane, Litvanija uvek ima dobru ekipu. Imamo težak zadatak, ali svima nam je cilj da se plasman na EP obezbedi u Istanbulu„, dodaje jedna od najiskusnijih igračica u srpskoj reprezentaciji Sonja Vasić. 

Među onima koji su u nacionalnom timu je i Saša Čađo. 

Uvek mi je izuzetno drago da se sastanem sa ovim devojkama, pa makar i na kratko. Raduje me da smo pune pozitivne energije, s obzirom na trenutnu situaciju. U Istanbulu očekujem kvalitetne protivnike i njihovu spremnost, zato i mi moramo da se fokusiramo na naš rad i da na utakmicama budemo dobre kako bismo napravile što bolji rezultat„, kazala je Saša Čađo.

Selektorka Srbije Marina Maljković u Istanbul je povela 14 igračica: Anderson, Bruks, Vasić, Zec, Jovanović, Krnjić, Milić, Nogić, Stanaćev, Stanković, Turudić, Crvendakić, Čađo i Škorić.