Uzdanica Mege i pik Čikaga, spreman za Nemce i Britance

Eurobasket 25. nov. 202017:06 > 17:10
Podeli:
fiba.basketball

Marko Simonović, uzdanica Mege, koja je sjajno počela sezone i momak koji je nedavno kao 44. pik na draftu izabran od strane Čikago Bulsa, maksimalno je spreman da preuzme ulogu lidera na turniru u francuskom gradu Po.

Izuzetno talentovani Kolašinac, sa mnogo samopouzdanja i pozitivne energije je stigao na drugi FIBA prozor. Kao što je poznato, kvalifikacije će biti nastavljene u popularnim balonima, a Crna Gora će u Francuskoj odmeriti snage sa Nemačkom i Velikom Britanijom.

Obe utakmice su od vitalnog značaja, jer posle prva dva kola, Crna Gora, Francuska, Nemačka i Velika Britanija imaju identičan skor, 1-1, a tri selekcije će igrati na šampionatu Evrope.

Povezano

Problem za sve rivale u grupi je činjenica da je Nemačka već obezbedila mesto na Evropskom prvenstvu bez obzira na rezultate, jer je jedan od domaćina smotre najboljih selekcije Starog kontinenta. Ali, Nemci se ne obaziru mnogo na tu činjenicu jer su u dosadašnjem delu kvalifikacija pobedili Francusku, koja slovi za favorita broj jedan u grupi.

Maksimalno motivisan i spreman da se borim do poslednjeg atoma snage sam stigao na okupljanje državnog tima. Isto tako razmišljaju i svi ostali momci. Naravno da su dobre partije u dresu Mege, kao i izbor od strane Čikaga na nedavno održanom draftu, motiv više da pokažem koliko vredim i mogu, da maksimalno pomognem i doprinesem državnom timu na putu ka ostvarenju cilja, a to su pobede protiv Nemačke i Velike Britanije, pobede koje bi nam širom otvorile vrata na putu ka šampionatu Evrope“, naglasio je Marko Simonović.

Crna Gora će 27. novembra odmeriti snage sa Nemačkom, a dva dana kasnije je na programu duel sa Velikom Britanijom. Podsećanja radi, u prvom FIBA prozoru, izabranici Boška Radovića su na svom parketu pobedili Veliku Britaniju, dok su od Francuske poraženi u gostima.

Došli smo u Francusku sa ciljem da pružimo dobre partije, ostvarimo pobede protiv Nemačke i Velike Britanije, da napravimo odlučujuće korak ka ostvarenju primarnog cilja sa početka kvalifikacija, a to je naravno mesto na Evropskom prvenstvu. Bićemo u izuzetno podmlađenom sastavu, nekoliko izuzetno bitnih igrača nije u tima zbog obaveza koje imaju prema klubovima, ali smatram da je vreme da mlađi igrači, u koje spadam i ja, pokažu da su kadri za velika dela“, naglasio je Marko Simonović i nastavio:

Idemo korak po korak. Trenutno su sve misli usmerene ka duelu koji nas očekuje protiv Nemačke. Naš rival je takođe stigao u izmenjenom i podmlađenom, ali veoma kvalitnom sastavu, tako da nas očekuje izuzetno težak posao na putu ka cilju, a to je pobeda.“

Podsećanja radi, selektor Boško Radović je na mečeve odluke kada je reč o plasmanu na Evropsko prevenstvo pozvao 14 momaka. Zbog obaveza prema klubovima, nisu mogli da se odazovu Nikola Vučević, Bojan Dubljević i Marko Todorović.

Uz sve probleme sa povredama i koronavirusom koji je pogodio ekipe Budućnosti i Mornara, do zlata vrednih pobeda će nastojati da stignu: Nikola Ivanović, Džastin Kobs, Nemanja Vranješ, Fedor Žugić, Jovan Kljajić, Emir Hadžibegović, Suad Šehović, Dino Radončić, Nemanja Đurišić, Danilo Nikolić, Milko Bjelica, Marko Simonović, Zoran Nikolić i Vasilije Baćović.

Mega Soccebet/Ivica Veselinov