“Imamo snage i kvaliteta da pobedimo Britance”

Eurobasket 28. nov. 202020:52 > 20:55
Podeli:
fiba.basketball

Zoran Nikolić centar Budućnosti i reprezentacije Crna Gore, ubacio je 11 poena uz osam skokova protiv Nemačke, na osnovu indeksa uspešnosti bio najbolji igrač u timu selektora Boška Radovića, koji je slavio sa 80:74.

Crna Gora je napravila kapitalan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo. Podršku je dobila od Francuske koje je pobedila Veliku Britaniju sa 79:56, pa Crna Gora u nedelju, 29. novembra, sa početkom u 18 časova, protiv Britanaca koje su pobedili u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ima priliku da obezbedi učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Odmah treba naglasiti da Crnu Goru očekuje jako težak zadatak, gotovo identičan kao protiv Nemačke. Podsećanja radi, izabranici Boška Radovića su se propisno namučili da bi stigli do pobede protiv Velile Britanije u prvom kolu, iako su igrali na svom parketu, imali podršku navijača, imali u sastavu i Marka Todorovića – 81:74.

Pre svega želim da se zahvalim selektoru Bošku Radoviću što mi je pružio prilku da ponovo budem deo reprezentacije. Bila mi je velika čast, a ujedno i ogroman motiv da pružim sve od sebe, kako bih pomogao državnom timu. Neizmerno sam srećan, kao i svi u timu, što smo pobedili Nemačku i što smo došli u priliku da protiv Velike Britanije obezbedimo mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta”, naglasio je Zoran Nikolić i nastavio:

Mislim da je za nas dobro što su selekcije Nemačke i Velike Britanije po načinu i stilu igre jako slične. Obe selekcije insistiraju na tranziciji, na igri sa mnogo čvrstine i energije u oba pravca. Samim tim, meč protiv Nemaca je bio sjajna uvertira za Britance. Znamo šta je neophodno da uradimo. Odnos prema igri, agresivnost, odbrana, napad… sve mora da bude na još višem nivou nego što je to bio slučaj u meču protiv Nemačke. Izuzetno smo motivisani, atmosfera u ekipi je na vrhunskom nivou. Jedva čekamo da utakmica počne, a uvereni smo da uz borbu do poslednjih atoma snage, imamo kvalitet da stignemo do pobede, a samim tim i do šampionata Evrope”.

Duel Crne Gore i Velike Britanije počinje u 18 časova, dok će sa početkom u 15 časova, snage odmeriti Francuska i Nemačka. Francuska i Crna Gora imaju skor 2-1, a Nemačka i Velika Britanija 1-2.