“Biće teško, ali borićemo se za šampionat Evrope”

Podeli:
KSCG

Bliži se početak poslednjih FIBA prozora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Crna Gora će na turniru u Podgorici, u subotu 20. februara, sa početkom u 20 časova i 45 minuta igrati protiv Francuske.

U 17 časova, počinje duel između Nemačke i Velike Britanije, a svi ljubitelji košarke u Crnoj Gori će svim srcem navijati na Nemce. Dva dana kasnije, Crna Gora igra protiv pomenute Nemačke, a Velika Britanija protiv Francuske.

Velika Britanija je bolja u međusobnom skoru u odnosu na Crnu Goru, a izabranici Boška Radovića imaju za čim da žale jer su na prethodnom turniru u francuskom gradu Pou, propustili meč loptu za plasman na Evropsko prvenstvo u duelu sa Velikom Britanijom.

Ukoliko Britanci pobede Nemačku i Francusku, Crna Gora će ostati bez mesta na šampionatu Evrope, ali očekuje se velika borba, mnogi smatraju da nije objektivno da Britanci ostvare dva trijumfa u glavnom gradu Crne Gore, da će izabranici Boška Radovića u slučaju da pobede Francusku i Nemačku, imati više nego realne izglede da stignu do cilja. Ali, potrebno je pobediti Francusku i Nemačku.

Fokusirani smo na partije i plan koji mi treba da spovedemo u delo. Očekuju nas dva jako teška i zahtevna duela protiv Francuske i Nemačke. Tačno je da je Britanija bolja u međusobnom skoru, da je u prednosti uoči poslednje dve runde, ali kao i svi u timu verujem da možemo da ostvarimo cilj, da možemo da izborimo plasman na šampionat Evrope. Sada je najvažnije da gledamo samo u svoje dvorište, da se fokusiramo na duel sa jednom od najboljih selekcija Evrope, što Francuska definitivno jeste”, naglasio je Marko Simonović, uzdanica Mege, momak koga je Čikago izabrao na draftu NBA lige, pa nastavio:

Francuska je sjajna selekcija, odlično pokrivena na svim pozicijama. Krasi je agresivna igra u oba pravca, velika energija, čvrstina u duelima. Atletski je izuzetno moćna selekcija. Moraćemo na pomenutu energiju, agresivnost i čvrstinu da odgovorimo istom merom. Znamo da nas očekuje pakleno težak posao, ali smo odlučni u nameri da se borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena, kako bi stigli do zlata vrednog trijumfa. Borićemo se i verujem da možemo da stignemo do šampionata Evrope”.

Uoči poslednjeg FIBA prozora, Francuska ima skor 3-1, Velika Britanija i Crna Gora 2-2, a Nemačka 1-3. Na žalost izabranici Boška Radovića, Nemačka je jedan od domaćina šampionata Evrope, pa samim tim i siguran učesnik Evropskog prvenstva.

U prevodu, Crna Gora mora da ostvari pobedu više u odnosu na Veliku Britaniju u glavnom gradu Crne Gore. Neće biti lako, ali misija se definitivno ne može okarakterisati kao nemoguća, naprotiv.

Komentari

Vaš komentar