Bogdanović: Očekujem puno od Evrobasketa

Eurobasket 29. jun 202221:52
Podeli:
Bojan Bogdanović
REUTERS/Jim Young

Bojan Bogdanović ekskluzivno je pričao s komentatorom Sport Kluba Marinom Mrduljašem Babom uoči izazova koji su pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom.

“Koliko toliko smo kompletni, nedostaju nam Šarić, Simon i Krušlin, koji su dosta dobri igrači na lopti. Atmosfera u ekipi je stvarno sjajna, dosta mladih igrača koji se žele dokazati. U dosta smo nezavidnoj poziciji i mi i Slovenci što se tiče dosadašnjeg dijela kvalifikacija, ali se nadam da smo u ova tri, četiri što smo imali treninga, dosta dobro pripremili za ono što sledi u ove dve utakmice”, otkrio je na početku razgovora Bogdanović.

“Sada s povratkom Dragića, koji je vođa te reprezentacije, te Dončićem koji je jedan od najboljih igrača na svetu, naravno da im je tranzicija odlična jer igraju dosta nesebično. Trebaćemo poraditi na defenzivnoj tranziciji, na pick n’ rollu gdje su njih dvojica jedni od najboljih na svetu. Pripremili smo dosta alternativnih obrana, pa se nadam da ćemo znati odgovoriti.”

povezano

Babo je ponudio odgovor kako zaustaviti Dončića.

“Može ga se zaustaviti, ali jako teško. On je jedan ultratalentovani momak, igra od najboljih pick n’roll igrača, praktički ga je nemoguće zaustaviti, ali ga možemo forsirati da uzima teške šuteve preko ruke i koristiti obrane koje smo za njega pripremili.”

Saradnja s Mulaomerovićem?

“Dobro je, pogotovo za naše mlađe igrače, da je on tu, bio je veliki igrač, ima jedan čvrst karakter, dosta priča, dosta je pozitivna atmosfera oko reprezentacije, jako dobar psiholog.”

Dotakao se Bojan i hrvatskih plejmejkera.

“Gnjidić je jako talentovan momak, čak me iznenadio na treninzima s izborom svojih paseva, kako gleda i razume košarku. Dosta smo dobri posebno na plejmejkeru, mislim da će oni morati odraditi pritisku na loptu, što u četvrtak, što u nedelju.”

Osvrnuo se Bogdanović za kraj i NBA, gdje je njegov Juta Džez potvrdio novog trenerea Vila Hardija.

“NBA liga ide u tom pravcu, da se daje prilika mlađim trenerima, trenerima koji su bili pomoćnici u dobrim franšizama. Hardi je preko San Antonija i Bostona došao kod nas. Što se naše sezone tiče, lično mogu reći da sam zadovoljan, nije bilo nikakvih velikih povreda.”

U septembru nas očekuje Evrobasket.

“Mi sami od sebe imamo velika očekivanja, meni vreme polako ističe. Ja se nadam da ćemo biti kompletni, da će se i Šarić i Simon i Krušlin priključiti i vratiti, da ćemo mi iz ove dve utakmice izaći u jako dobrom raspoloženju i da onda mi svi zajedno pokušamo nešto napraviti na Evropskom prvenstvu.”

Komentari

Vaš komentar