Crna Gora menja Rusiju na Eurobasketu 2022.

Eurobasket 18. maj. 202213:27 > 13:361 komentar
Podeli:
Crna Gora košarka
Copyright: xEIBNER/NikolaxKrsticx EP_EER

Skupština FIBA će u subotu suspendovati Rusiju sa Evropskog prvenstva u košarci, koje će se u septembru održati u Gruziji, Italiji, Češkoj i Nemačkoj, a njeno mesto zauzeće Crna Gora.

Iz izvora bliskih FIBA, Takmičarska komisija FIBA Evropa predložila je da se Rusija, zbog vojne intervencije u Ukrajini i sankcija koje su usledile, isključi iz svih takmičenja, a da crnogorska reprezentacija zauzme njeno mesto.

Od svih najvećih sportskih organizacija u Evropi, Rusiju iz svojih takmičenja nije izbacila još samo FIBA, ali će i evropski ogranak svetske kuće košarke to uraditi u subotu na kongresu u Viljnusu.

Po pravilima ove organizacije, u slučaju da neki tim ne može da nastupi na prvenstvu, njegovo mesto zauzima ekipa koja je imala najbolji učinak, a nije se kvalifikovala. To je u kvalifikacijama bila Crna Gora, koja je jedina sa tri pobjede ostala “ispod crte”.

Ako Crna Gora zaista zauzme mesto Rusije na Eurobasketu, igraće u grupi A u gruzijskom Tbilisiju, a pored domaćina rivali će joj biti i Španija, Turska, Belgija i Bugarska.

Prema informacijama koje smo dobili iz KK Crne Gore, zahtev za učešće na EP 2022 je već otkucan, baš kao što i u Savezu dogovaraju organizaciju priprema za svoju najjaču selekciju.

Komentari

Vaš komentar