Dragić: Brat me je ubeđivao, nisam se vratio da bih bio peti

Podeli:
Goran Dragić
Printscreen

Slovenački reprezentativac Goran Dragić objavio je pre nekoliko dana da će ipak igrati za Sloveniju na predstojećem Eurobasketu, kao i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, uprkos tome što je objavio da se povlači. On je objasnio ko ga je najviše ubeđivao da promeni odluku.

„Ja neću igrati 36 minuta po utakmici sigurno, a navikao sam da budem Betmen, a ne Robin. Bitno je da imamo timsku hemiju, da sve funkcioniše, a ja ću biti lider na terenu i van terena. Ovo će biti jedno od najjačih prvenstava. Naša grupa je baš teška, ali Slovenci imaju previše euforije. Ne smemo da ispustimo loptu, već idemo prvo na prijateljske mečeve da se spremimo, pa tek onda u grupnu fazu. Tek tamo ćemo znati koliko smo zapravo dobri. Imamo energiju koja nam daje mogućnost da prevaziđemo svaku prepreku, ali mi još nismo došli tamo gde treba da budemo. Budmo realni, nisam došao da igram za peto mesto, hoću medalju“, rekao je Dragić i dodao:

„Bilo je lepo igrati u Ljubljani i Stokholmu, nakon toga sam razgovarao sa momcima koji su pokazali veliku želju da se vratim. Bio sam i emotivan jer su me nekako napali iz zasede, čekao me je medicinski zahvat i potpisivanje ugovora sa Čikagom. Zato sam tako dugo i čekao. Mnogo ljudi me je ubeđivalo da se vratim, Rašo Nesterovi, Edo Murić… Ipak, najviše je uticaja imao moj brat Zoran. Svakog dana me je ubeđivao“.

Slovenija je prvi favorit za osvajanje Eurobasketa, Francuska drugi, Grčka treći, a Srbija četvrti.

Eurobasket se igra od 1. do 18. septembra, a Slovenija će igrati u Grupi B u Kelnu sa Francuskom, Bosnom i Hercegovinom, Litvaijom, Nemačkom i Mađarskom.

Komentari

Vaš komentar