EP (Q): Holandija bolja od Hrvatske, CG mora da pobedi

Podeli:
Košarkaška reprezentacija Holandije
fiba.basketball

Košarkaši Hrvatske obezbedili su plasman na Evropsko prvenstvo, pa ih poraz od Holandije u poslednjem FIBA prozoru koji se igra u Istanbulu neće mnogo zaboleti.

Holandija je slavila sa 65:57, a prevagu na tasu Holanđana doneli su Janik Franke sa 15, Šarlon Klof sa 10 i Olaf Šaftenar sa devet poena. Kod Hrvatske, bolji od ostalih bili su Željko Šakić sa 17, odnosno Miro Bilan i Filip Krušlin sa po 11 poena.

Za razliku od Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine koje su izborile plasman na Evrpsko prvenstvo, Crna Gora se posle pobede Velike Britanije nad Nemačkom – 83:81, nalazi u teškoj situaciji.

U meču protiv Francuske koji počinje u 20 časova i 45 minuta uz prenos na Sport Klubu 1, izabranici Boška Radovića moraju da pobede kako bi sačuvali nadu da mogu do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

U slučaju poraza od Francuske, sve je gotovo, a u slučaju trijumfa, sledi novi buran dan 22. februara, kada će Crnoj Gori trebati pobeda nad Nemačkom, uz poraz Velike Britanije od Francuske.

Britanija je slavila posle trilera, a ulogu junaka i meč vinera prigrabio je Luk Nelson koji je sa zvukom sirene posle sjajnog prodora pogodio za konačnih 83:81.

Komentari

Vaš komentar