EP (U16): Crna Gora slomila Hrvatsku, ostala u diviziji A

Eurobasket 17. avg 202216:03 > 16:08
fiba.basketall

Košarkaši Crne Gore, momci do 16 godina, uspeli su da pobede Hrvatsku sa 72:65 na Evropskom prvenstvu koje se održava u Severnoj Makedoniji. Crna Gora je obezbedila opstanak u diviziji A, dok će Hrvatska u nastavku šampionata morati da ostvari dve pobede, kako bi stigla do kote 13 i opstanka u elitnom društvu.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su David Mirković sa 24, Andrija Jošović sa 18, Aljoša Drašković sa 11 poena. Kod Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ivan Volf sa 15, Vito Perković sa 14 i Mihael Ružić sa 12 poena.

fiba.basketball

Hrvatska je daleko bolje počela meč, pa je posle prve deonice vodila sa 23:11. Međutim, izabranici Rajka Krivokapića, nisu ni pomišljali na predaju, stigli su do egala na kraju prvog poluvremena – 36:36.

Uoči poslednjeg kvartala, Crna Gora je vodila sa 54:52, a na nešto više od pet minuta pre kraja sa 62:54. Bilo je jasno da se Hrvatska neće predati do kraja meča, da će nastojati da stigne do neizvesne završnice i preokreta.

fiba.basketball

Međutim, izuzetno agresivnom igrom u odbrani, velikom borbenošću na svakom pedlju terena, košarkaši Crne Gore su uspeli da sačuvaju stečeni kapital, uspeli su da stignu do cilja, opstanka u elitnoj diviziji.

Komentari

Vaš komentar