EP (U16): Litvanija preko Španije do trona

Eurobasket 20. avg 202223:18 > 23:37
Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Litvanije, momci do 16 godina, pobedili su Španiju u finalu Evropskog prvenstva koje je sjajno organizovano i završeno u Severnoj Makedoniji sa 77:68, dok je bronzana medalja pripala selekciji Francuske, koja je pobedila Grčku sa 65:46.

Najefikasniji u sastavu Litvanije, bili su Montas Laurenčikas sa 26, Nedas Rupeli sa 16 i Kasparas Jukucionis sa 11 poena. Kod Španije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Mario Saint sa 31-im i Horhe Karot sa 10 poena.

Španija nije uspela da stigne do trećeg zlata ovog leta. Podsećanja radi, Španci su osvojili zlatnu medalju na šampionatu Evrope za igrače do 20 godina i na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina.

Što se selekcija iz regiona tiče, najbolja je bila Slovenija, koja je pobedom nad Turskom osvojila sedmo mesto. Odlična je bila Crna Gora, ostvarila je primarni cilj, obezbedila opstanak i stigla do devetog mesta.

fiba.basketball

Zadovoljna je i Severna Makedonija koja je ostala u elitnom društvu. Na kraju je bila 12. Srbija je osvojila 13. mesto koje je na kraju slavila kao medalju kojoj je težila na Evropskom prvenstvu, jer je pobedom protiv Hrvatske uspela da sačuva mesto u A diviziji, dok su se u niži rang takmičenja, preselili Hrvatska, Danska i Holandija.

Komentari

Vaš komentar