EP (U16): Litvanija i Španija u finalu, pobeda Crne Gore

Podeli:
fiba.basketball

Evropsko prvenstvo u košarci, za momke do 16 godina, koje se održava u Severnoj Makedoniji ulazi u samu završnicu. Za zlatnu medalju, boriće se Litvanija i Španija. Litvanija je pobedila Grčku sa 77:61, dok je Španija slavila protiv Francuske sa 78:64.

Podsećanja radi, Španija je osvojola zlatne medalje na evropskim prvenstvima za igrače do 18 i 20 godina, a može li da stigne i do trećeg zlata ovog leta, saznaćemo brzo.

Što se selekcija iz regiona tiče. Hrvatska i Srbija će odigrati meč za 13. mesto, koje nosi prefiks biti ili ne biti jer će se poražena ekipa preseliti u B diviziju.

Slovenija će posle poraza od Italije, igrati za sedmo mesto protiv Turske. Severna Makedonija će igrati za 11. mesto protiv Poljske, a Crna Gora za deveto mesto protiv Letonije.

fiba.basketball

Letonija je pobedila Severnu Makedoniju sa 83:77, dok je Crna Gora bila bolja od Poljske sa 87:69. Crna Gora i Severna Makedonija su već ostvarili primarni cilj na šampionatu Evrope, obezbedili su opstanak u elitnom društvu.

Sledi dan odluke, kada je reč o pobedničkom postolju, kada je reč o opstanku u diviziji A, pa imate mnogo razloga da budete uz kanale Sport Kluba, gde možete da pratite sve utakmice.

Komentari

Vaš komentar