EP (U16): Ništa od TOP 8, Izrael bolji od Srbije

Eurobasket 16. avg 202223:044 komentara
Podeli:
fiba.basketball

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva u košarci za igrače do 16 godine, koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba, snage će odmeriti: Litvanija – Turska, Francuska – Italija, Španija – Slovenija i Grčka – Izrael. Izrael je u poslednjem meču osmine finala, pobedio Srbiju sa 94:86.

Izuzetno će biti zanimljiva i borba za opstanak, a za plasman od 9. do 16. mesta, igraće: Crna Gora – Hrvatska, Danska – Severna Makedonija, Poljska – Holandija i Letonija – Srbija.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Miloš Šojić sa 18, Savo Drezgić sa 15, Mioslav Bogdanović i Almir Asani sa po 11 poena. Prevagu na tasu Izraela, doneli su Ben Šaraf sa 28, Omer Majer sa 20 i Arijel Sela sa 16 poena.

fiba.basketball

Izabranici Aleksandra Glišića, košarkaši Srbije, uz mnogo problema sa povredama, bili su konkurentan rival selekciji Izraela do treće deonice, kada je Izrael kaznio seriju grešaka, nanizao mnogo lakih poena za 71:60.

Srbija je u zaršnom kartalu nastojala da se vrati u meč, nastojala je da stigne do neizvesne završnice i preokreta, ali je Izrael održavao kapital i slobodno se može reći mirno priveo utakmicu kraju.

Komentari

Vaš komentar