EP (U16): Španija preko Slovenije do polufinala

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Slovenije, momci do 16 godina, nisu uspeli da se probiju do polufinala Evropskog prvenstva koje se održava u Severnoj Makedoniji, jer su u četvrtfinalu poraženi od Španije sa 87:68, koja će u polufinalu igrati protiv Francuske, koja je pobedila Italiju sa 84:77.

Najefikasniji u sastavu Španije, bili su Mario Saint sa 30, Horhe Karot i Asier Migel sa po 16 poena. Kod Slovenije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Urban Kroflić sa 29, Vit Hrabar sa 12 i Ian Lazarevski sad evet poena.

Španija je dobila prvu deonicu sa 26:17. Slovenija je pripretila u drugoj – 19:13, ali je usledio odgovor Španaca – 21:16, pa su uoči poslednje deonice, Španci vodili sa 61:52.

Slovenija je nastojala da stigne do egala i neizvesne završnice, ali nije uspela u tome. Španija nastavlja borbe za medalju, u polufinalu će igrati protiv Francuske, koja je pobedila Italiju sa 84:77.

fiba.basketball

Podsećanja radi, Španija je osvojila zlatne medalje na šampionatima Evrope za igrače do 20 i do 18 godina. Što se regiona tiče, ovog leta će ostati na dve medalje. Crna Gora je osvojila bronzanu medalju na U20 Evropskom prvenstvu, a Srbija na U18 šampionatu Evrope.

Komentari

Vaš komentar