EP (U16): Srbija ne odustaja od elitnog društva

Eurobasket 19. avg 202215:52 > 18:29
Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Srbije, momci do 16 godina, nisu uspeli da stignu do četvrtfinala, poraženi su od Izraela, a nakon poraza od Letonije došli su u poziciju da se grčevito bore za opstanak u diviziji A, na Evropskom prvenstvu.

Prvu od dve prepreke su uspešno prebrodili. Izabranici Aleksandra Glišića su u razigravanju od 13. do 16. mesta, pobedili Dansku sa 87:63, ali će morati da slave i protiv Hrvatske, ukoliko žele, a žele da ostanu u diviziji A.

fiba.basketball

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Miloš Šojić sa 22, Miroslav Bogdanović sa 20 i Vladimir Popović sa 13 poena. Kod Danske, bolji od ostalih, bili su Frederik Eriksen sa 27 i Vilas Moler sa 15 poena.

Srbija je imala dosta problema sa Danskom tokom provog poluremena, ali je u nastaku meča uspela da podigne stepen agresivnosti u odbrani, uspela je da stigne do lakih poena, dvocifrene prednosti, koji je rutinski sačuvala do kraja meča.

fiba.basketball

Vremena, a ni razloga za veliko slavlje nema, jer meč odluke za kotu broj 13, koja garantuje mesto u elitnom društvu i narednog leta tek sledi.

Komentari

Vaš komentar