EP (U16): Turska rastužila Makedonce, stigla do TOP 8

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Turske, momci do 16 godina, pobedili su domaćina Evropskog prvenstva, selekciju Severne Makedonije u osmini finala sa 82:74, pa nastavljaju borbu za medalju, dok Makedonce očekuje borba za plasman od 9. do 16. mesta, odnosno borba za opstanak.

Prevagu na tasu Turske, doneli su Deniz Gokpanir sa 22, Jagiz Aksu sa 12 i Demir Dogan sa devet poena. Kod Severne Makedonije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marko Lukanoski sa 13, Nikola Janičik sa 12 i Dimitar Zetov sa 11 poena.

Severne Makedonije je na krilima navijača nastojala da bude ravnopravan rival velikom favoritu na papiru, ali ništa od toga. Turska je na poluvremenu vodila sa 43:28, a zatim je gotovo bez problema kontrolisala dešavanja na parketu do kraja meča.

fiba.basketball

Španija, Grčka, Francuska, Slovenija, Turska i Italija nastavljaju borbe za pobedničko postolje, Hrvatska, Letonija, Crna Gora, Severna Makedonija, Poljska i Holandija borbe za opstanak, a čekaju se epilozi duela između Litvanije i Danske, odnosno Srbije i Izraela.

Podsećanja radi, tri selekcije će se iz elitne, preseliti u B diviziju, a borbe za medalje na Evropskom prvenstvu, kao i borbe za opstanak, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar