Ivanović: Nema kalkulacija, moramo da dobijemo oba meča

Eurobasket 16. feb. 202115:39 > 15:40
Podeli:
Nikola Ivanović
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore intenzivirali su pripreme za poslednji FIBA prozor koji se od 20. do 22. februara igra u Podgorici. Izabranici Boška Radovića odmeriće prvo snage sa Francuskom, a dva dana kasnije, igraće protiv Nemačke.

Podsećanja radi, na prethodnom turniru, iako su imali mnogo problema sa koronavirusom i povredama, košarkaši Crne Gore su uspeli da pobede Nemačku i stignu do meč lopte za plasman na Evropsko prvenstvo.

Na žalost ljubitelja košarke u Crnoj Gori, poraženi su od Velike Britanije, pa sada, uoči poslednja dva kola, Britanci imaju bolji međusobni skor, a Crnoj Gori treba pobeda više u odnosu na Veliku Britaniju, kako bi stigla do šampionata Evrope.

Moramo da ispravimo ono što smo propustili na turniru u Francuskoj. Iskreno, smatram da Velika Britanije ne može da dobije oba meča, verujem kao i svi u timu da možemo da izborimo plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, ali moraćemo da pobedimo Francusku i Nemačku, a to neće biti lako, naprotiv“, naglasio je Nikola Ivanović i nastavio:

„U odnosu na turnir u Pou, u mnogo boljoj smo formi, ali iluzorno je trošiti reči o kvalitetima Francuza i Nemaca, koji će imati prednost u duelima sa nama, jer će moći da igraju rasterećeno. S druge strane, mi smo pod pritiskom i imperativom, ali je došao trenutak da pokažemo od kakvog smo materijala satkani. Ono što mogu da obećam je borba do poslednjeg atoma snage. Daćemo sve od sebe na svakom pedlju terena kako bi slavili protiv Francuza i Nemaca, kako bi stigli do šampionata Evrope. Ponavljam, gotovo sam siguran da Velika Britanije neće uspeti da ostvari dva trijumfa u Podgorici“.

Nikola Ivanović je nastavio sa izlaganjem:

Imali smo meč loptu u Francuskoj. Međutim, na pomenutom turniru smo praktično iz karantina izašli na parket. Pobedili smo Nemačku, ali je ogromna potrošnja, kao i nedostatak svežine, doveli do toga da u meču odluke, u meču u kojem smo mogli da osiguramo mesto na Evropskom prvenstvu, odigramo neverovatno loše u napadu. Nismo mogli ništa da pogodimo tokom čitavog meča. Međutim, na svu sreću, ostala su još dva kola, a sada nema kalkulacija. Verujem da će dve pobede biti dovoljne za plasman na šampionat Evrope. Neće biti lako stići do njih, ali daćemo sve od sebe da se izborimo sa pritiskom, imperativom i rivalima, da obradujemo sve ljubitelje košarke u Crnoj Gori“, zaključio je Nikola Ivanović.

Crna Gora prvi meč igra protiv Francuske 20. februara, a istog dana snage će odmeriti Nemačka i Velika Britanija. Dva dana kasnije, Crna Gora igra protiv Nemačke, a Velika Britanija protiv Francuske.

Komentari

Vaš komentar