Kokoškov posle žreba: Najbitnije da budemo kompletni

Eurobasket 29. apr. 202115:28 > 15:29
Podeli:
Igor Kokoškov
Euroleague basketball

Žreb za Evrobasket je odredio da se reprezentacija Srbije takmiči u grupi D, u kojoj su još domaćin Češka, Poljska, Izrael, Finska i Holandija, a selektor Orlova Igor Kokoškov rekao je da je najbitnije da ekipa bude kompletna.

„Ponovo moram da upotrebim frazu i kažem kako je Evropsko prvenstvo u ovom trenutku daleko i da je još rano za neke dublje analize reprezentacija koje su sa nama u grupi. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će ekipe doći i u kakvoj formi će dočekati Evrobasket. Jedno je sigurno – mi ćemo svakoj utakmici morati da priđemo maksimalno, jer se u grupnoj fazi broji svaki koš i od detalja zavisi vaš put i uspeh na tom takmičenju“, rekao je Kokoškov, a potom objasnio na čemu je trenutno fokus:

„U ovom trenutku fokusirani smo na predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre, a potom i na izazove koji će posle njih doći. Kada je u pitanju Evrobasket, prvenstveno želimo da takmičenje dočekamo zdravi i u kompletnom sastavu, da dobro odradimo pripreme i utakmicu po utakmicu izborimo prolazak iz grupe u sledeću fazu. Neće biti lako, jer iako na papiru nisu najatraktivniji rivali, Češka, Poljska i Izrael će sigurno biti neugodni protivnici, ali verujemo u sebe i sigurni smo da će mnogo toga zavisiti i od nas“.

Komentari

Vaš komentar