KSS: Aleksina šaka mora na mirovanje

Eurobasket 10. avg 20229:43 > 10:281 komentar
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Aleksa Avramović je u utorak otpao iz konkunrencije za sastav Srbije na predstojećem Evrobasketu kao i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. On je obnovio povredu šake i tim povodom se Košarkaški savez oglasio kratkim saopštenjem.

„Aleksa Avramović je posle jednog duela na treningu u ponedeljak uveče obnovio povredu desne šake. Nakon obavljene dijagnostike odlučeno je da se povređena ruka stavi u mirovanje“, stoji kao zaključak medicinskog tima.

Dodaje se da će Avramovićevo lečenje i oporavak biti pod kontrolom istog tima, pa je negde zaključak da se KSS nije sasvim odrekao usluga Partizanovog beka. Naime prve procene su da on mora da nosi gips mesec dana, a da oporavak može da potraje i do tri meseca.

Zbog konstatacije da će Aleksino lečenje biti pod kontrolom medicinskog tima KSS moguće je da će on biti sve vreme sa reprezentacijom, a da će posle skidanja gipsa biti procenjeno da li može da igra.

Srbija igra 25. i 28. avgusta dva meča u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, a od 1. septembra počinje Evrobasket i to u Pragu.

Komentari

Vaš komentar