Nedović za SK: Italija? Muka mi je…

Eurobasket 28. sep 202213:531 komentar
Podeli:
fiba.basketball

Bek Crvene zvezde i reprezentacije Srbije Nemanja Nedović kaže za Sport klub da su možda prevelika očekivanja „pojela“ Orlove na Evrobasketu.

Posle pet pobeda u grupi, Srbija je izgubila od Italije u osmini finala.

Pročitajte i:

„Znaš da mi je muka više analiziranja šta je krenulo po zlu i šta se desilo. Nema dublje analize i razloga zbog kojeg se to desilo. Jednostavno, pobedili su nas taj dan, bili su raspoloženiji. Mi se nismo adaptirali na taj njihov pik-en-pop, tu su napravili ključnu razliku koju je posle bilo teško stići. Ubacili su neke šuteve koje ne ubacuju svaki dan. To je to“, kaže Nedović za Sport klub.

Na konstataciju da je to bio sličan poraz onom iz kvalifikacija za Olimpijske igre – iako je naš tim bio potpuno drugačiji – Nedović kaže:

„Ne mogu trenutno da se setim tog meča, više mi je ovaj poslednji u sećanju. Ne znam šta bih rekao. Svima nam je to jako teško palo jer smo zaista bili raspoloženi i imali smo velika očekivanja. Možda nas je to malo pojelo. Šta da se radi, život ide dalje. Očekuju nas prozori u novembru, pa onda u februaru. Moramo dalje“.

Matias Horak/STARSPORT

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Srbiju u novembru čeka duel sa Velikom Britanijom u gostima, pa sa Turskom kod kuće. Pobede su imperativ, a Nedović se nada da će igrati.

„Ovog leta sam ponovo dobio osećaj za reprezentaciju jer od 2016. iz raznih razloga nisam bio sa reprezentacijom, zbog čega se malo izgubi taj osećaj pripadnosti. Baš zbog toga što je ovo leto bilo zaista lepo – druženje, ekipa, dobri momci, sjajni uslovi – nekako mi se opet javila želja i ljubav prema reprezentaciji. Tako da, ako obaveze sa klubom budu dozvoljavale, ja sam tu“.

Kompletan intervju sa Nemanjom Nedovićem – o predstojećoj sezoni, timu Zvezde, treneru Jovanoviću, povratku u Beograd, gledajte i čitajte u četvrtak na sajtu Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar